Topli sendviči za hladne dane

Hrskavi zapečeni kruh s rastopljenim sirom hrani tijelo i grije dušu!

U hladnije dane češće posežemo za „hranom za utjehu“, a topli sendviči definitivno su jedan od favorita iz te kategorije. Donosimo vam ideje za pripremu tri različite varijante.

Klasični grilled cheese

Ima nešto lijepo u jednostavnosti, a pravi dokaz toga je ovaj sendvič. Potreban vam je samo kruh, koji ćete s vanjskih strana premazati maslacem ili majonezom, a iznutra „nafilati“ sirom. Gouda, ementaler, Dimsi, mozzarella, tilzit... Svi će se u ovoj ulozi dobro snaći – odaberite sir koji najviše volite ili, još bolje, iskombinirajte više vrsta! Sendvič zatim stavite u dobro zagrijanu grill ili običnu tavu pa pecite s obje strane nekoliko minuta. Kruh treba dobiti lijepu boju i postati hrskav, a sir se rastopiti.

Sendvič s kiselim kupusom

Ako nikad niste probali kiseli kupus u sendviču, krajnje je vrijeme! Zvuči li vam ta ideja čudno, sjetite se samo koliko ste puta u sendvič stavili kisele krastavce. U SAD-u je vrlo popularan sendvič Reuben, čija baza je raženi kruh, a nadjev uz kiseli kupus sadrži i usoljenu govedinu (slobodno zamijenite s nekim drugim mesom) te, naravno, sir. U ovom slučaju koristite blage, dobro topljive sireve poput ementalera i tilzita. Sendvič pripremite tako da između dvije šnite kruha posložite sve sastojke pa kratko zapečete u pećnici ili na tavi dok se sir ne rastopi.

Sendvič s plavim sirom i kruškama

Još jedan odmak od klasičnih kombinacija je ovaj spoj intenzivnog okusa sira s plemenitom plijesni i slatkaste kruške. Kruh tostirajte, potom na njega posložite tanke ploške kruške te dodajte usitnjeni Le Blue. Ovaj sendvič možete upotpuniti i s malo rikule ili neke druge lagano gorke salate i dobit ćete pravi gurmanski sendvič pun savršeno izbalansiranih okusa.

 

Uživajte u toplim sendvičima koji će hladne dane odmah učiniti ljepšima!