Sir i pekmezi
Posegnite za omiljenim sirevima i sparite ih s domaćim pekmezima!
Sir i voće uvriježena su kombinacija na gotovo svakoj sirnoj plati. Voće uz sir možete poslužiti svježe (grožđe, smokve, kruške...) ili sušeno (marelice, smokve, brusnice...), no njihovo sljubljivanje tu ne staje.
Uz fini kruh, krekere, orašaste plodove i čašu vina gastronomski užitak je zajamčen! A čak i ako nije trenutak za takav hedonizam, uvijek možete žličicu džema dodati najobičnijem sendviču i u času ga pretvoriti u nešto novo i uzbudljivo.
Ove su kombinacije sira i pekmeza najbolje:
- Džem od jabuka – President meki kozji sir, President grana padano, mozzarella
- Džem od marelica – grana padano, Sirela Dimsi, Sirela Podravec
- Džem od ribiza – President Salakis, Sirela Ribanac, President Le blue
- Džem od brusnica – President meki kozji sir, President brie, President camembert
- Džem od smokava – President brie, mascarpone, Sirela trapist
- Džem od naranči – Sirela gouda, Sirela Dimsi, Sirela Pekorelo
- Džem od jagoda – President meki kozji sir, President brie
- Džem od krušaka – gorgonzola, President brie, Sirela Dimsi
- Džem od borovnica – President meki kozji sir, President Salakis, President camembert
- Džem od bresaka – Sirela edamer, President brie, President meki kozji sir
No, priča o siru i džemovima (pekmezima i marmeladama) ne mora stati na voću. Predlažemo da isprobate i džem od luka, koji će se izvrsno slagati s President Salakisom, Sirelinim Dimsijem i goudom.