Najbolje kombinacije sireva i jesenskog voća

Šarenim plodovima jeseni najbolje pašu sirevi osebujnog karaktera

Nar

Znan još kao šipak i mogranj, ovaj jesenski dragulj odlično se slaže s mnogim namirnicama, a njegov kiselkasti okus posebno dobro prija u salatama koje sadrže slane sireve iz salamure. Zato svakako napravite salatu u kojoj će biti šipka i Salakisa, ali isprobajte i Salakis sirni namaz na kriški finog prepečenog kruha uz dodatak ovih malih sjemenki punih okusa.

Grožđe

Ove slatke bobice često se poslužuju i prijaju uz sve vrste sireva, ali njihov najbolji par je aromatični sir s plemenitom plijesni – i plavom (gorgonzola i roquefort primjerice) i bijelom (camembert i brie). Kombinirajte ih u salatama, na brusketama, ali i raznim zapečenim jelima poput quicheova i tartova.

Dunje

Ovo voće neodoljiva mirisa jestivo je sirovo, no nije baš fino. Međutim, malo kuhanja čini čuda i izvlači svu slatkoću iz dunje – što je pak čini savršenim parom za sireve. Žele ili džem od dunje poslužite uz tvrde aromatične sireve kao što su Pašnjak i Mali gorski. Pridružite im i krekere i dobit ćete savršeni sirno-voćni zalogaj za svaku priliku – osobito za razne party situacije.