Jedan sir u pet klasika

Jela sa Zagrebačkim sirom koja oko stola okupljaju cijelu obitelj

Kuhinja je mjesto za eksperimentiranje, ali kad su u pitanju obiteljska okupljanja, poput onih za Uskrs, igrajte na sigurno! Pripremili smo pet recepata, slanih i slatkih, koji otkrivaju svu raznolikost svježeg kravljeg sira. Nadjevi, kreme, tijesta... Zagrebački sir svima im jamči vrhunski okus i teksturu te mami sve generacije za stol!

Pogačice sa sirom i bosiljkom

Počnimo s malim zalogajima u obliku aromatičnih pogačica. Prijat će uz razna hladna i topla predjela – nareske, namaze, juhe i slično, ali i za usputno grickanje u svakoj situaciji. Osim finim okusom koji duguju svježem bosiljku, ove pogačice osvojit će vas i neodoljivom teksturom za koju je zaslužan Zagrebački sir. Recept potražite ovdje.

Štrukli

Bili slani ili slatki, štrukli su pravi specijalitet koji je nezamisliv bez nadjeva od sira i delikatnog vučenog tijesta. Mi vam donosimo recept za slane zapečene štrukle, no možete ga prilagoditi i raditi i kuhane odnosno slatke – otkrijte ga ovdje.

Savijača sa sirom

Još jedna poslastica koja se sastoji od kombinacije domaćeg ručno rađenog vučenog tijesta i Zagrebačkog sira, ali ovog puta u slatkoj varijanti. Ostali aduti ove savijače suptilne su note vanilije i korice limuna te zlatne, slatke grožđice. Recept potražite ovdje.

Pita od sira

Osim s vučenim, svježi se sir voli i s prhkim tijestom, a recept za dobru pitu od sira treba imati jer je to desert koji baš nitko ne odbija, a savršeno paše nakon tradicionalnih nedjeljnih ili još svečanijih blagdanskih ručkova. Ovdje otkrijte upravo takav recept.

Njujorški cheesecake

Cheesecake donosi odmak od tradicionalnih slastica, no to ne znači da je išta manje fin, štoviše – posljednjih godina postao je jedan od najomiljenijih deserata. Varijanti i mogućnosti kako ga dodatno „začiniti“ je bezbroj, ali sve počinje s dobrim osnovnim receptom – ukusnom, lagano mrvljivom bazom od keksa te prozračnom, finom kremom od sira. Ovdje potražite upravo takav recept, a cheesecake zatim upotpunite i ukrasite dodacima po želji!