Fini sirni quichevi

Veliki ili mali, okrugli ili četvrtasti, od prhkog ili lisnatog tijesta... kad je quiche u pitanju, varijanti je mnogo, no sir se podrazumijeva u svakoj! U nastavku predlažemo pet finih kombinacija s povrćem, ali i voćem.

Špinat + Salakis

Špinat i grčki tipovi sira kao što je Salakis provjereno se dobro slažu u raznim jelima, a osobito u pitama i quichevima! Bitno je da špinat prethodno kratko prodinstate na tavi kako bi povenuo i pustio tekućinu te da ne dodajete suviše soli jer će se za nju pobrinuti slani Salakis. Ako nemate špinat, blitva će ga u ovoj kombinaciji sasvim dostojno zamijeniti.

Gljive + Dimsi

Zahvaljujući svom prilično neutralnom okusu, gljive su izrazito svestrana namirnica, ali im zato treba pridružiti sir izraženijeg okusa! Predlažemo Dimsi, koji će svojom blagom aromom dima savršeno pristajati uz gljive. Za još naglašeniji okus dima ovoj kombinaciji pridružite dimljeni špek, a dobro će doći i malo poriluka ili mladog luka.

Rajčice + mozzarella

Zamislite salatu caprese, ali s intenzivnijim okusom rajčica koje su pečene, mozzarellom koja je otopljena i hrskavim tijestom i zamislili ste quiche. Savršeni quiche! Što se tiče začina, možete se i dalje držati slavne salate kao uzora pa koristiti bosiljak ili ga zamijeniti majčinom dušicom.

Tikvice + Pekorelo

Baš poput gljiva, i tikvice traže nešto jači sir. Predlažemo Pekorelo, koji će savršeno zaokruženim pikantnim okusom pomoći tikvicama da zasjaju.

Kruške + gorgonzola

Sirevi i voće dobro se slažu na sirnim platama, pa zašto ne bi i u quichevima! Kombinaciju slatkastih kruški i gorgonzole ili Le bluea - francuske inačice sira s plavom plemenitom plijesni - zaokružite aromatičnom majčinom dušicom i uživajte u savršenoj slatko-slanoj kombinaciji.

Koju kombinaciju birate za svoj sljedeći obrok?