Blagdanska gozba sa sirom

Ni blagdani ne mogu proći bez naše omiljene namirnice! Donosimo finu selekciju sirnih recepata za sve blagdanske gozbe i druženja oko stola – od malih sirnih zalogaja sve do slasnih torti i kolača sa sirom.

Sve počinje malim sirnim zalogajima

Jednostavni mali zalogajčići začinit će blagdanska druženja i zaintrigirati nepca za sve ono što na blagdanskom stolu slijedi. Kombinacije sira, orašastih plodova i voća lijepo će se sljubiti s aperitivima, a osim kao uvod u blagdansku gozbu savršeno funkcioniraju i samostalno, kao dodatak ležernijim druženjima. Izaberite između kremastih okruglica od Salakisa, pečenog brieja s orasima i medom, jastučićima s camembertom i džemom i košarica s briejem i karameliziranim jabukama - ili nemojte birati, već ih isprobajte sve redom!

U centru stola nešto tradicionalno

Za glavni slijed svi obično biraju nešto tradicionalno – i naš je prijedlog takav, ali se odmiče od klasične pečenke. Riječ je o kokoši s nedevom, tradicionalnom istarskom receptu od kojega se dobiju tri jela odjednom - fina juha, kuhano meso te nadjev kao prilog.

 

Ništa bez kruha

Što god stavili na stol, uvijek će se naći netko tko će pitati gdje je kruh, a baš svi će biti oduševljeni ako umjesto obične štruce servirate nešto interaktivnije i ukusnije! Naš izbor su vijenac s camembertom i aromatičan harmonika – kruh .

Za kraj slatko

Naravno da se sirom možete i zasladiti! Ako želite neto jednostavno što vam u blagdanskoj strci neće oduzeti previše vremena ni truda, sočni kuglof sa sirom, vrhnjem i limunom pravi je izbor. Imamo i nešto za klasičare – s međimurskom gibanicom ne možete pogriješiti! A ako na blagdanskom stolu ipak želite raskošnu tortu, izaberite između torte od sira s džemom od malina ili torte od maka s kremom od sira i bijele čokolade.