3 jesenska recepta s 3 različita sira
Arome i boje jeseni u sirnim jelima od predjela do deserta
Juha od kestena s mascarponeom
Kesteni su najmirisniji vjesnici jeseni, a premda smo ih navikli jesti u slasticama, itekako su fini i u slanim jelima. Mi preporučujemo kremastu juhu od kestena koju ćete pripremiti tako da na malo ulja prodinstate nasjeckani poriluk, zatim dodate skuhane i očišćene kestene pa začinite solju, paprom i svježim timijanom. Podlijte temeljcem ili vodom i pustite da se krčka 20-ak minuta. Potom sve skupa izblendajte u gustu juhu. Na kraju dodajte koju žlicu mascarponea i dovršite s nekoliko listića svježeg timijana.
Tjestenina s bučom, špinatom i Ribancem
Tjesteninu ne ograničavaju godišnja doba, ona je baš uvijek dobar izbor za brzi i fini ručak ili večeru. No kad joj se pridruži apsolutna kraljica jeseni - buča, i još u pratnji Ribanca – tad postaje prava sezonska senzacija. Pripremite je tako da buču očistite i narežete na manje komade pa ispečete u pećnici (začinjenu po želji) dok sasvim ne omekša. Za to vrijeme očistite špinat i skuhajte tjesteninu. Na tavi na malo ulja kratko popržite češnjak i dodajte špinat. Kad povene, dodajte i skuhanu tjesteninu, kao i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala, te pečenu buču i izdašnu količinu naribanog Ribanca. Dobro promiješajte i jelo je spremno!
Cheesecake s jabukama
Recept za klasik među slasticama, njujoršku tortu od sira, već smo podijelili s vama – pronađite ga ovdje. Ovaj osnovni recept uvijek možete nadograditi, a u jesen preporučujemo da to učinite ovim klasičnim tandemom – jabukama i cimetom! Cheesecake izradite prema uputama u receptu, a na kraju po vrhu dodajte tanko narezane ploške jabuka, malo cimeta i listiće badema pa sve skupa zapecite.