Sva lica Salakisa

Sirevi savršeni za ljetna jela

Od mekog punomasnog kravljeg sira koji se „kupa“ u slanoj vodenoj kupelji do sirnog namaza i topljenog sira s okusom Salakisa, svi redom donose puno mogućnosti za fina ljetna jela!

Salakis u salamuri neizostavan je dodatak šarenim ljetnim salatama poput ove s kus-kusom i grilanim povrćem ili ove s pečenom ciklom, ali njegovi kulinarski potencijali se ne zaustavljaju na salatama! Pogledajte samo ove zapečene paprike ili crostinije s kremom od Salakisa.

Salakis namaz je, naravno, savršen za različite sendviče – od jednostavnih gdje je on jedina zvijezda do kompleksnijih u kojima mu možete pridružiti svježe ili grilano sezonsko povrće i razne salate. Osim u sendvičima, Salakis namaz dobro se snalazi i kao dodatak predjelima ili slasnim zalogajima koji će upotpuniti druge ljetne meze, baš kao ove rolice od tikvica!

I trokutići topljenog sira se jednako dobro snalaze u različitim sendvičima, a s obzirom na pojedinačna pakiranja, jako su praktični kao zalogajčići na plaži! Ali i sa ovom inačicom Salakisa može se pripremiti nešto „konkretnije“  - baš kao što smo ovdje pohali Picok trokutiće, na isti način možete pripremiti i Salakis trokutiće i uz omiljeni umak uživati u pravoj maloj poslastici!