Grand Oval - sirevi za velike gastronomske užitke

Upoznajte paletu vrhunskih sireva!

Grand Oval servira čitavu paletu sireva, od polutvrdog, preko tri vrste tvrdog do ekstra tvrdog sira, koji će zadovoljiti razne ukuse i upotpuniti razna jela i prilike. Osim izvrsne kvalitete i vrhunskog okusa Grand Oval sireve karakteriziraju i dobrobiti za zdravlje – svi su bez laktoze, a pritom odličan izvor bjelančevina i kalcija.

 

Za izradu 1 kg Grand Oval sireva potrebno je cak 10 - 12 L mlijeka (ovisno o tipu).

 

U ponudi se nalaze u kolutu od 2,4 kg - 2,5 kg i/ili u konfekciji od 450 g.

 

Novost su ˝ikone˝ u sklopu dizajna kojima educiramo o karakteristikama sira - na svakom siru je naznačeno: dužina zrenja, intenzitet okusa (na skali od 1 - 5), koliko je mlijeka potrebno za izradu 1 kg sira te nutritivne vrijednosti sira: bogat proteinima i bogat kalcijem. 

Upoznajte ih sve! 

Grand Oval Gourmet

Ekstra tvrdi sir bogate arome s naglašenim slanim okusom. Njegove arome i okusi razvijaju se čak 120 dana - koliko traje zrenje.

 

Ugodnoj slanoći Grand Oval Gourmet sira savršeno paira blagi med, razno slatko voće te hrskavi orašasti plodovi.

 

Idealan uz vino: merlot, malbec ili jako Ale pivo. 

Grand Oval Delikates

Tvrdi sir karakterističnog pikantnog okusa. Iako se spravlja od kravljeg mlijeka, kroz zrenje od 60 dana razvija se okus koji podsjeća na intenzivnije ovčje sireve.

 

Pikantan okus Grand Oval Delikates sira nadopunit će razni dodatci – od cherry rajčica do slatkastih pistacija te raznog voća kao što su kruške i jabuke.

 

Idealan uz vino: pinot sivi, chardonnay

 

Grand Oval Trapist Selection

Tvrdi sir blagih slanih nota i zaokružene arome. Zrije 4 puta duže od klasičnog trapista - 120 dana te tako dobiva specifičnu kremastu teksturu i jači okus.

 

Kremastoj teksturi i blago slanom okusu Grand Oval Trapista odgovara svježina celera, grožđa i šljiva.

 

 

Idealan uz vino: crni pinot, plavac mali

Grand Oval Gouda Selection

Tvrdi sir slatkaste i nježno pikantne arome specifične za dugo zrenje od 120 dana.

 

Grand Oval Goudi Selection odlično pristaju razne vrste suhomesnatih proizvoda te masline.

 

Idealan uz vino: rizling, sauvignon bijeli

Grand Oval Dimljeni

Polutvrdi sir blagog okusa koji osvaja nježnom aromom dima. Zahvaljujući toj aromi, dugo zrenje mu nije potrebno pa je za konzumaciju spreman nakon 30 dana.

 

Aromatični Grand Oval Dimljeni sir kombinirajte sa slatkim voćem poput breskvi i marelica, a odgovarat će mu i svježina krastavaca.

 

Idealan uz vino: cabernet sauvignon, syrah

 

Grand Oval sirevi savršeni su za slaganje raskošnih sirnih plata za posebne prilike, a isto tako svojim vrhunskim okusima podignut će i svakodnevna jela na novu razinu!