Sir u ulju
Sirevi na području Dalmacije i otoka najčešće se čuvaju, ali i poslužuju s maslinovim uljem. Ovaj put koristili smo Bjelovarski slani sir, za slasni spoj dvije hrvatske regije!
Sastojci
Sastojci
- 1 Bjelovarski slani sir
- malo maslinova ulja, papra u zrnu, ljute papričice, svježeg ružmarina
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu

Sirela Bjelovarski slani sir
Bjelovarski slani sir narežite na kockice veličine 2x2 cm.

U čistu staklenku slažite sastojke za koje ste se odlučili. Mi smo svoj sir spremili sa svježim ružmarinom, papričicama i paprom, a vi po želji možete ubaciti na listiće narezan češnjak, kadulju ili bosiljak. Na vama je da odlučite.

Nakon što ste posložili sastojke, zalijte ih maslinovim uljem do vrha.

Sir u ulju najbolji je nakon nekoliko dana, kad se svi sastojci prožmu. Poslužite ga kao hladno predjelo uz pršut i domaći kruh za umakanje u maslinovo ulje.

