recept
14.04.2017.
Vrijeme pripreme ~ 15 min
Broj osoba ~ 4

Sir u ulju

Sirevi na području Dalmacije i otoka najčešće se čuvaju, ali i poslužuju s maslinovim uljem. Ovaj put koristili smo Bjelovarski slani sir, za slasni spoj dvije hrvatske regije!

Sastojci

Sastojci
  • 1 Bjelovarski slani sir
  • malo maslinova ulja, papra u zrnu, ljute papričice, svježeg ružmarina

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

Sirela Bjelovarski slani sir


Bjelovarski slani sir narežite na kockice veličine 2x2 cm.


U čistu staklenku slažite sastojke za koje ste se odlučili. Mi smo svoj sir spremili sa svježim ružmarinom, papričicama i paprom, a vi po želji možete ubaciti na listiće narezan češnjak, kadulju ili bosiljak. Na vama je da odlučite.

 


Nakon što ste posložili sastojke, zalijte ih maslinovim uljem do vrha.


Sir u ulju najbolji je nakon nekoliko dana, kad se svi sastojci prožmu. Poslužite ga kao hladno predjelo uz pršut i domaći kruh za umakanje u maslinovo ulje.

Sir u ulju

Sastojci

Sastojci

Bjelovarski slani sir narežite na kockice veličine 2x2 cm.


U čistu staklenku slažite sastojke za koje ste se odlučili. Mi smo svoj sir spremili sa svježim ružmarinom, papričicama i paprom, a vi po želji možete ubaciti na listiće narezan češnjak, kadulju ili bosiljak. Na vama je da odlučite.

 


Nakon što ste posložili sastojke, zalijte ih maslinovim uljem do vrha.


Sir u ulju najbolji je nakon nekoliko dana, kad se svi sastojci prožmu. Poslužite ga kao hladno predjelo uz pršut i domaći kruh za umakanje u maslinovo ulje.