Kukuruzna zlevanka
Tradicionalni svježi sir nalazimo na stolovima diljem Hrvatske, a sastojak je i ovog jednostavnog recepta za zlevanku.
Sastojci
Sastojci
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 250 ml mlijeka (što masnije, to bolje)
- 250 g svježeg President Zagrebačkog sira
- 8 žlica kukuruznog brašna
- 400 ml Brzo & Fino vrhnja
- prstohvat soli
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu
President Zagrebački sir
Jaja i šećer umutite i dodajte mlijeko i sir.
Nakon toga malo po malo dodajte brašno i jednu veliku žlicu kiselog vrhnja. Smjesa mora biti malo gušća od smjese za palačinke.
Protvan namastite i pobrašnite kukuruznim brašnom pa u njega izlijte smjesu i zalijte s preostalim kiselim vrhnjem.
Pecite u pećnici na 175 stupnjeva 45 minuta.
Gotovu zlevanku možete posuti šećerom i jesti je još vruću ravno iz pećnice!