Cannelloni sa špinatom i ricottom u umaku od rajčice
Neka ovaj klasik talijanske kuhinje bude rado viđeno jelo i na vašem stolu. Napunite cannellone špinatom i ricottom, prelijte ih umakom od rajčice, zapecite u pećnici i uživajte u svakom aromatičnom zalogaju. Ako niste ljubitelj umaka od rajčice, slobodno ih pripremite u bešamel umaku.
Sastojci
- 250 g Galbani ricotte
- 100 g baby špinata
- 8-10 komada cannelloni tjestenine
- 400 g konzervirane sjeckane rajčice (polpa)
- 1 jaje
- 50 g sira grana padano Galbani
- 1 režanj češnjaka
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
- Muškatni oraščić
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu
Ricotta
Baby špinat operite i ocijedite od vode. U tavi zagrijte dvije žlice maslinova ulja, dodajte jedan režanj češnjaka prerezan po pola pa ga pržite dok ne pusti miris. Dodajte baby špinat, malo papra i prstohvat soli pa sve dobro izmiješajte i poklopite. Pustite da se špinat sotira jedno 5 minuta. Ugasite vatru, izvadite češnjak i pustite da se špinat ohladi. Potom ga usitnite nožem.
U zdjelici izmiješajte ricottu, jedno jaje, prstohvat soli, malo papra, na vrh noža muškatnog oraščića i polovicu ribane Grane Padano. Dodajte usitnjeni špinat i još jednom sve dobro izmiješajte.
Pripremite posudu za pečenje: dno posude za pečenje premažite maslinovim uljem, dodajte polovicu konzervirane sjeckane rajčice koju ste malo posolili (po želji u rajčicu možete dodati i suhog origana). Uzmite cannellone pa ih uspomoć slastičarske ili neke druge šprice napunite nadjevom od sira i špinata. Napunjene cannellone složite po raspoređenoj rajčici.
Ostatkom nadjeva od sira premažite napunjene cannellone.
Potom po njima rasporedite ostatak rajčice i na kraju obilno posipajte ribanom Grana Padano.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite oko 30-40 minuta, odnosno dok se površina lijepo ne zapeče.
Izvadite iz pećnice, pustite da se cannelloni ohlade 10-ak minuta pa ih potom poslužite.