Prhka pita od svježeg sira je slastica koje se nikad ne možemo zasititi, zato je često radimo za desert nakon nedjeljnog ručka, a draga nam je i kao dio blagdanske trpeze.
Pročitaj
Sočni diskovi od griza prekriveni zlatnom koricom od aromatičnog Pašnjaka. U Rimu su se tradicionalno pripremali četvrtkom (jer se petkom jela lagana riba), a vi ih možete pripremiti bilo koji dan!
Ovo je tradicionalni istarski recept od kojeg dobijemo čak tri jela - finu kokošju juhu, kuhano meso i nadjev kao prilog.
Donosimo recept za nadaleko poznate zagorske štrukle od dizanog tijesta sa svježim Zagrebačkim sirom
Sirevi na području Dalmacije i otoka najčešće se čuvaju, ali i poslužuju s maslinovim uljem. Ovaj put koristili smo Bjelovarski slani sir, za slasni spoj dvije hrvatske regije!
U Slavoniji domaćice od svježeg sira tradicionalno spremaju mnoge kolače, među kojima istaknuto mjesto imaju jastučići od sira punjeni pekmezom.