Uz ove fine punjene i zapečene paprike za tren otputujte u Grčku jer ljeto je idealno vrijeme za to. Grci bi ih napunili svojom tradicionalnom fetom, mi smo ih napunili našim Salakisom. Dodali smo začine i cherry rajčice, zapekli ih u pećnici i dobili pravo gurmansko veselje.
Neka ovaj klasik talijanske kuhinje bude rado viđeno jelo i na vašem stolu. Napunite cannellone špinatom i ricottom, prelijte ih umakom od rajčice, zapecite u pećnici i uživajte u svakom aromatičnom zalogaju. Ako niste ljubitelj umaka od rajčice, slobodno ih pripremite u bešamel umaku.
Sva se jednostavnost i ljepota okusa stopila u talijanskom jelu cacio e pepe, u prijevodu doslovno - sir i papar. No za ovo su vam slasno jelo ipak potrebna tri sastojka: ribani sir (tradicionalno pecorino romano, kod nas aromatični sir Pašnjak), svježe mljeveni papar i kuhana tjestenina.
Zapečene palačinke obilježile su mnoga djetinjstva, a obično ih jedemo slatke, kao desert. Ako izostavimo grožđice, limunovu koricu i vanilin šećer, a u nadjev od President Zagrebačkog sira dodamo sol pa palačinke prelijemo preljevom od kiselog vrhnja u koji smo dodali češnjaka i malo kopra, dobit ćemo izvrsno toplo predjelo ili glavno jelo kojem ćemo se često vraćati.
Pide su tradiconalni, popularni turski zalogaj u formi lađica koji se u Turskoj može naći skoro na svakom uglu. Mogu se puniti mesom, povrćem ili sirom. Mi smo naravno izabrali sir i napunili ih finim nadjevom od sira Pašnjaka, Salakisa i Galbani mozzarelle i detaljno zapisali recept.