Topla salata s divljim šparogama, samoniklim biljem i Salakisom
Na tržnice su stigle divlje šparoge i ostalo samoniklo bilje, a mi smo dobili preporuku za idealnu proljetnu salatu u kojoj se šepuri naš Salakis. Dodali smo i kuhana jaja te spremno zakoračili u proljeće.
Sastojci
Za salatu
- 150 g sira Salakisa
- 1 vezica divljih šparoga
- 1 kg samoniklog bilja (divlja blitva, komorač, mišancija)
- 4 jaja
- Prstohvat soli
- Malo svježe mljevenog papra
Za preljev
- 50 ml maslinova ulja
- 2 žlice vinskog octa
- Prstohvat soli
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu
President Salakis
Pripremite sve sastojke: samoniklo bilje operite, a šparogama odrežite vrhove.
Samoniklo bilje stavite u dublji lonac, prelijte vodom, dodajte prstohvat soli pa blanširajte 12-15 minuta.
Šparoge stavite u posudu, prelijte vodom pa i njih blanširajte oko 5 minuta.
Jaja stavite kuhati u hladnu vodu. Kad zakipi, kuhajte još točno 7 minuta. Ohladite ih pod mlazom hladne vode, ogulite i prerežite po pola.
U zdjelu ili na široki dublji pladanj složite prvo ocijeđeno blanširano samoniklo bilje, oko njega složite blanširane vrhove šparoga, prelijte preljevom od maslinova ulja, octa i soli, dodajte jaja pa po vrhu namrvite Salakis. Sve pospite svježe mljevenim paprom i poslužite toplo.