recept
31.05.2017.
Vrijeme pripreme ~ 60 min
Broj osoba ~ Za 4 osobe

Zapečeni mladi krumpir s kajmakom

Mladi se krumpiri uz President kajmak i finu dimljenu slaninu u trenu pretvaraju u gurmanski užitak. 

Sastojci

  • 8-10 mladih krumpira srednje veličine
  • 250 g President mladog kajmaka
  • 16-20 tankih traka slanine
  • 200g Sirela Goude
  • svježi timjan
  • maslinovo ulje
  • sol

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

President Mladi kajmak


...

Sirela Gouda 250 g


 

Mlade krumpire dobro operite i iščetkajte pa ih posušite čistom kuhinjskom krpom. Svaki krumpir prerežite po pola. U posudu za pečenje ulijte nekoliko žlica maslinova ulja i ravnomjerno ga razmažite po čitavoj posudi.

 

Krumpire posolite i dobro utrljajte sol. Svaku polovicu omotajte slaninom pa položite u posudu ravnim dijelom okrenutim prema dolje.

Na svaki krumpir nanesite žličicu kajmaka pa dodajte svježi timijan.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 45 minuta.

 

Dok se krumpiri peku, na širi dio ribeža naribajte goudu.

Nakon 45 minuta izvadite krumpire iz pećnice, posipajte ih ribanom goudom pa vratite peći još 10 minuta da se sir rastopi i zapeče.

Izvadite iz pećnice i poslužite odmah, uz žličicu kajmaka.

Zapečeni mladi krumpir s kajmakom

Sastojci

 

Mlade krumpire dobro operite i iščetkajte pa ih posušite čistom kuhinjskom krpom. Svaki krumpir prerežite po pola. U posudu za pečenje ulijte nekoliko žlica maslinova ulja i ravnomjerno ga razmažite po čitavoj posudi.

 

Krumpire posolite i dobro utrljajte sol. Svaku polovicu omotajte slaninom pa položite u posudu ravnim dijelom okrenutim prema dolje.

Na svaki krumpir nanesite žličicu kajmaka pa dodajte svježi timijan.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 45 minuta.

 

Dok se krumpiri peku, na širi dio ribeža naribajte goudu.

Nakon 45 minuta izvadite krumpire iz pećnice, posipajte ih ribanom goudom pa vratite peći još 10 minuta da se sir rastopi i zapeče.

Izvadite iz pećnice i poslužite odmah, uz žličicu kajmaka.