Zapečeni krumpiri s brie sirom
Kad poželite nešto toplo, aromatično i utješno, posegnite za našim receptom za najslasnije krumpire. Ispekli smo ih u pećnici, premazali začinjenim maslacem, dodali šnite kremastog President brie sira i svježu kadulju i vratili nakratko u pećnicu da se sir lagano otopi. Zašto vi ne biste učinili isto?
Sastojci
- 500 g krumpira (5-6 manjih krumpira)
- 200 g President brie sira
- 40 g Dukat maslaca
- 1 režanj češnjaka
- 1 žličica suhog timijana
- 6-8 listića svježe kadulje
- Prstohvat soli
- 2 žlice maslinova ulja
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu
President Brie
Pripremite sve sastojke; krumpire dobro operite i posušite, maslac izvadite iz hladnjaka barem 30 minuta prije no što ćete pripremati jelo kako bi omekšao.
Ako koristite veće krumpire, prerežite ih na tri dijela, dok manje krumpire prepolovite.
Krumpire dobro premažite maslinovim uljem pa ih složite u posudu za pečenje koju ste prekrili papirom za pečenje. Posolite ih i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C (ventilacija) i pecite oko 35-40 minuta.
Izvadite krumpire iz pećnice pa svaki krumpir lagano spljoštite gnječilicom za krumpir ili vilicom. U manjoj zdjelici izmiješajte omekšali maslac, protisnuti češnjak i timijan.
Svaki krumpir obilato premažite začinjenim maslacem, dodajte po šnitu ili dvije President brie sira i na kraju dodajte po jedan svježi listić kadulje koji ste premazali maslinovim uljem.
Vratite u pećnicu i pecite još 10-15 minuta, odnosno pustite da se sir lijepo zapeče, a kadulja postane hrskava.
Izvadite iz pećnice, pričekajte par minuta da se krumpir ohladi pa ga poslužite kao toplo predjelo ili prilog glavnom jelu.