Zapečene šparoge sa sirom i slaninom
Omiljenoj sezonskoj namirnici šparogi dodajte trapist i tanko rezanu slaninu pa u trenu pripremite pravi gurmanski zalogaj u kojem će uživati svi koji se zateknu za stolom. Tri namirnice, puna kuća zadovoljstva. I pripremite dovoljno tostiranog kruha jer je teško stati na samo jednom zalogaju.
Sastojci
Sastojci
- 200 g trapista
- 250g zelenih šparoga
- 80 g tanko rezanih traka slanine
- Prstohvat soli
- Malo svježe mljevenog crnog papra
- Malo maslinova ulja
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu
Sirela Trapist
Očistite šparoge od drvenih dijelova pa ih operite i posušite kuhinjskim ručnicima. Lagano ogulite donji dio stabljike.
Stavite šparoge u pleh pa ih malo nauljite maslinovim uljem, posolite i popaprite te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 12-15 minuta.
Dok se šparoge peku, sir narežite na kockice i pripremite slaninu.
Izvadite šparoge, dodajte kockice sira i natrganu slaninu pa vratite u pećnicu na 10 minuta da se sir lijepo otopi, a slanina postane hrskava.
Izvadite iz pećnice i poslužite s kriškama tostiranog kruha.