recept
17.05.2018.
Vrijeme pripreme ~ 45 minuta
Broj osoba ~ Za 2-4 osoba

Zapečene šparoge sa sirom i slaninom

Omiljenoj sezonskoj namirnici šparogi dodajte trapist i tanko rezanu slaninu pa u trenu pripremite pravi gurmanski zalogaj u kojem će uživati svi koji se zateknu za stolom. Tri namirnice, puna kuća zadovoljstva. I pripremite dovoljno tostiranog kruha jer je teško stati na samo jednom zalogaju.

Sastojci

Sastojci
  • 200 g trapista
  • 250g zelenih šparoga
  • 80 g tanko rezanih traka slanine
  • Prstohvat soli
  • Malo svježe mljevenog crnog papra
  • Malo maslinova ulja

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

Sirela Trapist


Očistite šparoge od drvenih dijelova pa ih operite i posušite kuhinjskim ručnicima. Lagano ogulite donji dio stabljike.

Stavite šparoge u pleh pa ih malo nauljite maslinovim uljem, posolite i popaprite te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 12-15 minuta.

Dok se šparoge peku, sir narežite na kockice i pripremite slaninu.

Izvadite šparoge, dodajte kockice sira i natrganu slaninu pa vratite u pećnicu na 10 minuta da se sir lijepo otopi, a slanina postane hrskava.

Izvadite iz pećnice i poslužite s kriškama tostiranog kruha.

Zapečene šparoge sa sirom i slaninom

Sastojci

Sastojci

Očistite šparoge od drvenih dijelova pa ih operite i posušite kuhinjskim ručnicima. Lagano ogulite donji dio stabljike.

Stavite šparoge u pleh pa ih malo nauljite maslinovim uljem, posolite i popaprite te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 12-15 minuta.

Dok se šparoge peku, sir narežite na kockice i pripremite slaninu.

Izvadite šparoge, dodajte kockice sira i natrganu slaninu pa vratite u pećnicu na 10 minuta da se sir lijepo otopi, a slanina postane hrskava.

Izvadite iz pećnice i poslužite s kriškama tostiranog kruha.