Slatki dip od bundeve i sira
Ako su vam slani dipovi već dobro poznati, vrijeme je da otkrijete i njegovu slatku inačicu. Ovaj jednostavni slatki dip od pečene bundeve i mascarpone sira je sve što ćete ovih blagdana trebati kako biste dodatno obogatili vaše sitne suhe kolačiće i kekse. A možete njime premazati i omiljenu tortu ili kolač.
Sastojci
- 250 g Galbani mascarpone sira
- 500 g očišćene muškatne bundeve
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica cimeta
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu
Galbani mascarpone
Bundevu narežite na manje komade, očistite je od koštica i ogulite. Komade bundeve položite na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite 45 minuta. Kad je bundeva pečena, izvadite je i pustite da se ohladi.
Bundevu očistite od eventualnih tamnijih, zagorenih dijelova, stavite je u zdjelu pa je vilicom usitnite u pire. Dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i cimet pa sve dobro izmiješajte.
Na kraju dodajte mascarpone i ručno metlicom sve dobro sjedinite. Ako želite ujednačeniju i kremastiju smjesu, koristite električni mikser.
Dip dobro ohladite pa poslužite s omiljenim suhim kolačićima, keksima ili paprenjacima.