recept
11.07.2019.
Vrijeme pripreme ~ 45 minuta + najmanje 5 sati hlađenja
Broj osoba ~ Za 4 osobe

Sladoled od krem sira i malina

President krem svježi sir, malina i limeta protagonisti su ovog gurmanskog ledenog zalogaja. Kakvog je okusa i teksture sladoled s krem sirom? Probajte i otkrijte sami - reći ćemo vam samo da sladoled nikad nije bio jednostavniji, a slasniji!

Sastojci

Za bazu za sladoled
  • 350 g President krem svježeg sira
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 limeta - ribana korica
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 burbon vanilin šećer
Za umak od malina
  • 200 g svježih malina
  • 75 g šećera u prahu
  • 1/2 limete - sok
Dodatno
  • 50 g svježih malina

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

President krem svježi sir 500 g


Pripremite sve sastojke.

U zdjelicu ubacite maline, sok od limete i šećer u prahu pa stavite kuhati. Kuhajte oko 7-8 minuta uz stalno miješanje. Kuhani umak protisnite kroz cjedilo kako biste odstranili sjemenke pa ga skroz ohladite.

U zdjelu stavite krem svježi sir, šećer u prahu, ribanu koricu limete i bourbon vaniliju pa sve kratko izmiksajte električnim mikserom.

U posebnoj zdjeli izmiksajte slatko vrhnje pa ga dodajte smjesi od sira.

Smjesu od sira prebacite u posudu u kojoj ćete hladiti sladoled, dodajte umak od malina, prošarajte ga pomoću štapića pa dodajte svježe maline (malo ih štapićem utisnite u smjesu). Prekrijte posudu prozirnom folijom i stavite u zamrzivač na hlađenje najmanje 5 sati, a najbolje preko noći.

Ako ste sladoled hladili preko noći, izvadite ga iz zamrzivača najmanje 15 minuta prije posluživanja.

Vadite kuglice žlicom za sladoled koju ste umočili u toplu vodu, dodajte još koju svježu malinu i poslužite.

Sladoled od krem sira i malina

Sastojci

Za bazu za sladoled
Za umak od malina
Dodatno

Pripremite sve sastojke.

U zdjelicu ubacite maline, sok od limete i šećer u prahu pa stavite kuhati. Kuhajte oko 7-8 minuta uz stalno miješanje. Kuhani umak protisnite kroz cjedilo kako biste odstranili sjemenke pa ga skroz ohladite.

U zdjelu stavite krem svježi sir, šećer u prahu, ribanu koricu limete i bourbon vaniliju pa sve kratko izmiksajte električnim mikserom.

U posebnoj zdjeli izmiksajte slatko vrhnje pa ga dodajte smjesi od sira.

Smjesu od sira prebacite u posudu u kojoj ćete hladiti sladoled, dodajte umak od malina, prošarajte ga pomoću štapića pa dodajte svježe maline (malo ih štapićem utisnite u smjesu). Prekrijte posudu prozirnom folijom i stavite u zamrzivač na hlađenje najmanje 5 sati, a najbolje preko noći.

Ako ste sladoled hladili preko noći, izvadite ga iz zamrzivača najmanje 15 minuta prije posluživanja.

Vadite kuglice žlicom za sladoled koju ste umočili u toplu vodu, dodajte još koju svježu malinu i poslužite.