Sladoled od krem sira i malina
President krem svježi sir, malina i limeta protagonisti su ovog gurmanskog ledenog zalogaja. Kakvog je okusa i teksture sladoled s krem sirom? Probajte i otkrijte sami - reći ćemo vam samo da sladoled nikad nije bio jednostavniji, a slasniji!
Sastojci
Za bazu za sladoled
- 350 g President krem svježeg sira
- 200 ml slatkog vrhnja
- 1 limeta - ribana korica
- 100 g šećera u prahu
- 1 burbon vanilin šećer
Za umak od malina
- 200 g svježih malina
- 75 g šećera u prahu
- 1/2 limete - sok
Dodatno
- 50 g svježih malina
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu
President krem svježi sir 500 g
Pripremite sve sastojke.
U zdjelicu ubacite maline, sok od limete i šećer u prahu pa stavite kuhati. Kuhajte oko 7-8 minuta uz stalno miješanje. Kuhani umak protisnite kroz cjedilo kako biste odstranili sjemenke pa ga skroz ohladite.
U zdjelu stavite krem svježi sir, šećer u prahu, ribanu koricu limete i bourbon vaniliju pa sve kratko izmiksajte električnim mikserom.
U posebnoj zdjeli izmiksajte slatko vrhnje pa ga dodajte smjesi od sira.
Smjesu od sira prebacite u posudu u kojoj ćete hladiti sladoled, dodajte umak od malina, prošarajte ga pomoću štapića pa dodajte svježe maline (malo ih štapićem utisnite u smjesu). Prekrijte posudu prozirnom folijom i stavite u zamrzivač na hlađenje najmanje 5 sati, a najbolje preko noći.
Ako ste sladoled hladili preko noći, izvadite ga iz zamrzivača najmanje 15 minuta prije posluživanja.
Vadite kuglice žlicom za sladoled koju ste umočili u toplu vodu, dodajte još koju svježu malinu i poslužite.