recept
11.05.2021.
Vrijeme pripreme ~ 40 minuta
Broj osoba ~ Za 2 do 4 osobe

Šareni ražnjići s mramornom goudom

Ovi ražnjići savršen su gurmanski zalogaj za druženja, piknike i izlete! Ukusan su spoj naizgled neočekivanih namirnica, ali zapravo klasičnih okusa u praktičnom obliku. Pikantne svinjske kobasice savršeno se slažu sa slatko-kiselom jabukom, a sve nadopunjuje blagi orašasti okus goude.

Sastojci

  • 6 manjih svinjskih kobasica za pečenje
  • 1 veća zelena jabuka
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 18 listića svježeg bosiljka
  • 3 režnja češnjaka
  • 3 grančice ružmarina
  • 50 g Dukat maslaca
  • 125 g President marbled goude u bloku

Isprintaj recept

Podijeli recept

1. Svaku kobasicu izrežite na 4 komada.

2. Režnjeve češnjaka očistite i ostavite cijele.

3. Luk očistite i izrežite na veće komade.

4. Jabuke izrežite na komade, potrebno je 18 komada.

5. Dodajte grančice ružmarina, sve dobro promiješajte, natrgajte po vrhu maslac i pecite 20 minuta na 200 stupnjeva uz povremeno miješanje.

6. Za to vrijeme narežite goudu na 18 kockica.

7. Kad su kobasice i ostali sastojci pečeni, odstranite grančice ružmarina i režnjeve češnjaka.

8. Na štapiće nižite komadić kobasice pa luka, jabuke, listić bosiljka, kockicu goude i ponavljajte dok ne nanižete 6 ražnjića.

Šareni ražnjići s mramornom goudom

Sastojci

1. Svaku kobasicu izrežite na 4 komada.

2. Režnjeve češnjaka očistite i ostavite cijele.

3. Luk očistite i izrežite na veće komade.

4. Jabuke izrežite na komade, potrebno je 18 komada.

5. Dodajte grančice ružmarina, sve dobro promiješajte, natrgajte po vrhu maslac i pecite 20 minuta na 200 stupnjeva uz povremeno miješanje.

6. Za to vrijeme narežite goudu na 18 kockica.

7. Kad su kobasice i ostali sastojci pečeni, odstranite grančice ružmarina i režnjeve češnjaka.

8. Na štapiće nižite komadić kobasice pa luka, jabuke, listić bosiljka, kockicu goude i ponavljajte dok ne nanižete 6 ražnjića.