Šareni ražnjići s mramornom goudom
Ovi ražnjići savršen su gurmanski zalogaj za druženja, piknike i izlete! Ukusan su spoj naizgled neočekivanih namirnica, ali zapravo klasičnih okusa u praktičnom obliku. Pikantne svinjske kobasice savršeno se slažu sa slatko-kiselom jabukom, a sve nadopunjuje blagi orašasti okus goude.
Sastojci
- 6 manjih svinjskih kobasica za pečenje
- 1 veća zelena jabuka
- 1 glavica ljubičastog luka
- 18 listića svježeg bosiljka
- 3 režnja češnjaka
- 3 grančice ružmarina
- 50 g Dukat maslaca
- 125 g President marbled goude u bloku
Isprintaj recept
1. Svaku kobasicu izrežite na 4 komada.
2. Režnjeve češnjaka očistite i ostavite cijele.
3. Luk očistite i izrežite na veće komade.
4. Jabuke izrežite na komade, potrebno je 18 komada.
5. Dodajte grančice ružmarina, sve dobro promiješajte, natrgajte po vrhu maslac i pecite 20 minuta na 200 stupnjeva uz povremeno miješanje.
6. Za to vrijeme narežite goudu na 18 kockica.
7. Kad su kobasice i ostali sastojci pečeni, odstranite grančice ružmarina i režnjeve češnjaka.
8. Na štapiće nižite komadić kobasice pa luka, jabuke, listić bosiljka, kockicu goude i ponavljajte dok ne nanižete 6 ražnjića.