recept
13.02.2018.
Vrijeme pripreme ~ 40 min
Broj osoba ~ 2-4

Povrtne tortice s mozzarellom

Samo vam je nekoliko sastojaka dovoljno za brzinski gurmanski užitak, bilo da se radi o toplom predjelu ili finom večernjem snacku.

Sastojci

  • 200 g mozzarelle Galbani (maxi pakiranje)
  • 2 male okrugle tikvice (ili jedna veća duguljasta)
  • 2 srednje velike rajčice
  • 6 žlica krušnih mrvica
  • 1 vrećica Ribanca
  • prstohvat soli
  • 50 ml maslinova ulja
  • nekoliko listova svježeg bosiljka
  • *po želji 1 režanj sitno sjeckanog češnjaka

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

Galbani mozzarella


1. Operite tikvice, osušite ih pa svaku narežite na 8 kolutova. Isto napravite i s rajčicama.
2. U zdjelici izmiješajte krušne mrvice, ribani sir i prstohvat soli. Po želji u smjesu dodajte i jedan sitno sjeckani režanj češnjaka.
3. Svaki kolut tikvice premažite maslinovim uljem pa ga uvaljajte u smjesu od mrvica i sira. Stavite na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje i odozgo pokapajte maslinovim uljem.
4. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 25 minuta na 200 stupnjeva.
5. Mozzarellu ocijedite i narežite na 16 ploškica.
6. Izvadite povrće iz pećnice pa složite tortice: na kolut zapečene tikvice stavite plošku mozzarelle pa je prekrijte kolutom zapečene rajčice. Dobit ćete 16 povrtnih tortica. Vratite u pećnicu na minutu-dvije da se mozzarella lagano rastopi.
7. Izvadite iz pećnice, dodajte listove bosiljka pa poslužite kao toplo predjelo ili večernji snack.

Povrtne tortice s mozzarellom

Sastojci

1. Operite tikvice, osušite ih pa svaku narežite na 8 kolutova. Isto napravite i s rajčicama.
2. U zdjelici izmiješajte krušne mrvice, ribani sir i prstohvat soli. Po želji u smjesu dodajte i jedan sitno sjeckani režanj češnjaka.
3. Svaki kolut tikvice premažite maslinovim uljem pa ga uvaljajte u smjesu od mrvica i sira. Stavite na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje i odozgo pokapajte maslinovim uljem.
4. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 25 minuta na 200 stupnjeva.
5. Mozzarellu ocijedite i narežite na 16 ploškica.
6. Izvadite povrće iz pećnice pa složite tortice: na kolut zapečene tikvice stavite plošku mozzarelle pa je prekrijte kolutom zapečene rajčice. Dobit ćete 16 povrtnih tortica. Vratite u pećnicu na minutu-dvije da se mozzarella lagano rastopi.
7. Izvadite iz pećnice, dodajte listove bosiljka pa poslužite kao toplo predjelo ili večernji snack.