Pohani trokutići Picok
Najjednostavniji način za pripremu sočnih pohanih trokutića od sira!
Sastojci
Sastojci
- 1 pakiranje topljenog sira Picok Dimsi u trokutićima
- 2 jaja
- prstohvat soli
- za prženje brašno krušne mrvice ulje
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu
Sirela Picok
Topljeni sir izvadite iz zaštitnih folija.
Pripremite u jednom tanjuru brašno, u drugom jaja koja ste malo posolili i dobro izmutili vilicom te u trećem tanjuru krušne mrvice.
Ispanirajte trokutiće sira na sljedeći način: svaki trokutić uvaljajte u brašno, potom u jaja pa u mrvice. Onda još jednom ubacite u jaja te ponovite valjanje u mrvice kako biste dobili hrskaviju panadu.
U dubljoj tavi zagrijte ulje za pohanje, ubacite panirane trokutiće sira i pržite jednu do dvije minute uz jedno okretanje.
Izvadite na kuhinjski papir kako bi papir upio višak ulja, potom ih nabodite na štapiće i poslužite uz omiljeni umak (umak od pečenih paprika, umak od vrhnja, ajvar i slično).