Krekeri s Ribancem
Tako jednostavna, a tako slasna gricikalica s okusom omiljenog Ribanca! Paše uz razne dipove, ali i nareske i sirne plate.
Sastojci
Za krekere
- 180 g glatkog brašna
- 1 žličica majčine dušice
- 1/2 žličice soli
- 70 g Ribanca
- 150 g hladnog Dukat maslaca
Za posip
- 10 g Ribanca
- 1 žlica maka u zrnu
Za umak od grčkog jogurta
- 300 g Dukatosa
- 1 žličica češnjaka u granulama
- 1 žličica sušenog ili svježeg vlasca
- Po ukusu soli
Isprintaj recept
U zdjelu dodajte sve suhe sastojke za krekere te maslac narezan ma manje kockice. Prstima krenite usitnjavati maslaca te polako zamijesite glatko tijesto pazeći da ga previše ne mijesite. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite otprilike pola sata u hladnjaku.
U međuvremenu pripremite umak od grčkog jogurta: pomiješajte sve sastojke te ostavite da se hladi do upotrebe.
Kad se tijesto rashladilo, razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini na otprilike 3 mm debljine. Izrežite n pravokutne oblike približnih dimenzija 2,5 x 6 cm. Premjestite na pleh, izbodite vilicom. Pospite ih Ribancem i makom. Pecite 10 minuta na 180 stupnjeva (ventilator). Ohladite i servirajte uz umak od grčkog jogurta i dodatke po želji