Zelena shakshouka sa feta sirom sa začinskim biljem
Mnogima omiljeno jelo za brunch, ali i druge prilike, dobilo je zelenu inačicu upotpunjenu aromatičnom Salakis fetom sa začinskim biljem.
Sastojci
- 20 ml maslinova ulja
- 100 g poriluka
- 2 prstohvata soli
- 60 g graška
- 150 g baby špinata
- 4 jaja
- 50 g President Salakisa sa začinskim biljem
- Po želji svježi bosiljak
- Po želji chilli pahuljice ili papar
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu

Salakis feta sa začinskim biljem
1. Poriluk narežite na trakice i pirjajte ga na zagrijanom maslinovom ulju uz dodatak soli.
2. Kad poriluk omekša, ubacite grašak i postupno dodajte špinat. Po želji posolite uzimajući u obzir da će feta dodati slanost jelu.
3. Kad je povrće omekšalo, napravite četiri udubine i u svaku razbijte jedno jaje.
4. Pecite na srednjoj vatri dok se jaja ne ispeku.
5. Po površini obilno natrgajte fete i svježeg bosiljka te dodajte chili pahuljica ili papra po želji.
6. Poslužite toplo uz komad finog kruha.
