recept
20.04.2021.
Vrijeme pripreme ~ 30 minuta
Broj osoba ~ Za 2 do 4 osobe

Zelena shakshouka sa feta sirom sa začinskim biljem

Mnogima omiljeno jelo za brunch, ali i druge prilike, dobilo je zelenu inačicu upotpunjenu aromatičnom Salakis fetom sa začinskim biljem.

Sastojci

  • 20 ml maslinova ulja
  • 100 g poriluka
  • 2 prstohvata soli
  • 60 g graška
  • 150 g baby špinata
  • 4 jaja
  • 50 g President Salakisa sa začinskim biljem
  • Po želji svježi bosiljak
  • Po želji chilli pahuljice ili papar

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

Salakis feta sa začinskim biljem


1. Poriluk narežite na trakice i pirjajte ga na zagrijanom maslinovom ulju uz dodatak soli.

2. Kad poriluk omekša, ubacite grašak i postupno dodajte špinat. Po želji posolite uzimajući u obzir da će feta dodati slanost jelu.

3. Kad je povrće omekšalo, napravite četiri udubine i u svaku razbijte jedno jaje.

4. Pecite na srednjoj vatri dok se jaja ne ispeku.

5. Po površini obilno natrgajte fete i svježeg bosiljka te dodajte chili pahuljica ili papra po želji.

6. Poslužite toplo uz komad finog kruha.

 

Zelena shakshouka sa feta sirom sa začinskim biljem

Sastojci

1. Poriluk narežite na trakice i pirjajte ga na zagrijanom maslinovom ulju uz dodatak soli.

2. Kad poriluk omekša, ubacite grašak i postupno dodajte špinat. Po želji posolite uzimajući u obzir da će feta dodati slanost jelu.

3. Kad je povrće omekšalo, napravite četiri udubine i u svaku razbijte jedno jaje.

4. Pecite na srednjoj vatri dok se jaja ne ispeku.

5. Po površini obilno natrgajte fete i svježeg bosiljka te dodajte chili pahuljica ili papra po želji.

6. Poslužite toplo uz komad finog kruha.