Zapečeni punjeni kruh s feta sirom
Zašto je uvijek dobro u hladnjaku imati komad pravog Salakis feta sira? Zato što s njime u trenu možete napraviti najhrskaviji i najaromatičniji zalogaj za kojim će se pomamiti svi za stolom. Probajte, zapečeni punjeni kruh nikad nije bio slasniji!
Sastojci
- 150 g Salakis feta sira
- 1 manji kruščić tipa lizika
- 2 režnja češnjaka
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 manja vezica svježeg peršina
- 4-5 listova svježe metvice
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu
Salakis feta
Pripremite sve sastojke.
Kruh zarežite, ali ne izrežite do kraja, na 12-13 šnita.
U zdjelu stavite namrvljeni Salakis feta sir, protisnuti ili sitno sjeckani češnjak, sitno sjeckani peršin i metvicu, dodajte maslinovo ulje pa vilicom sve dobro izmiješajte.
Kruh stavite na veći komad aluminijske folije pa smjesom bogato napunite zareze u kruhu, pokapajte maslinovim uljem te zamotajte u foliju i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite 20 minuta. Potom maknite gornji dio folije i pustite još dodatnih 10 minuta da se površina zapeče (možete okrenuti i na grill grijač).
Izvadite pečeni kruh, odstranite foliju i ostavite jedno 10 minuta da se kruh ohladi pa poslužite.