recept
14.04.2017.
Vrijeme pripreme ~ 30 minuta
Broj osoba ~ 4

Zapečeni kruh punjen sirom

Zapečeni hrskavi kruh, sir koji se rastapa... Poznati pull-apart bread priprema se dok kažeš sir!

Sastojci

Sastojci:
  • 1 kruh po izboru
  • 200-300 g Sirele Dimsi, goude ili President camemberta (ili kombinacija), narezanog na kockice
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 1 protisnuti režanj češnjaka
  • prstohvat soli
  • 2-3 žličice sjeckanog peršina

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

Sirela Dimsi


...

President Brie


...

Sirela Gouda


Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Gornji dio kruha narežite na kockice. Pomiješajte maslac s protisnutim češnjakom i peršinom. U „džepove“ ulijte malo maslaca sa začinima pa utisnite kockice sira. Ostatak maslaca prelijte po kruhu.

Zamotajte u foliju i pecite 15 minuta, dok se sir ne otopi, pa izvadite iz folije i pecite još 3-5 minuta.


Kruh možete pripremiti i dan prije, pa čuvati u hladnjaku ili dulje u zamrzivaču.

Zapečeni kruh punjen sirom

Sastojci

Sastojci:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Gornji dio kruha narežite na kockice. Pomiješajte maslac s protisnutim češnjakom i peršinom. U „džepove“ ulijte malo maslaca sa začinima pa utisnite kockice sira. Ostatak maslaca prelijte po kruhu.

Zamotajte u foliju i pecite 15 minuta, dok se sir ne otopi, pa izvadite iz folije i pecite još 3-5 minuta.


Kruh možete pripremiti i dan prije, pa čuvati u hladnjaku ili dulje u zamrzivaču.