Tagliatelle s 4 vrste gljiva i Ribancem
Tjestenina s četiri vrste gljiva i jednim ali vrijednim sirom, našim Ribancem, mogla bi vam postati omiljeni ručak.
Sastojci
- 500 g tagliatella
- 250 g bukovača
- 250 g šampinjona
- 250 g jablanovača
- 25 g suhih vrganja
- 100 ml bijelog vina
- 3 režnja češnjaka
- 3 grančice timijana
- 30 g maslaca
- 150 g sira Ribanca
- 2 žlice maslinova ulja
- Prstohvat soli
- Malo mljevenog papra
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu

Sirela Ribanac
Pripremite sve sastojke.

Bukovače i šampinjone očistite pa narežite na trakice i ploškice. Jablanovače stavljajte cijele. Suhe vrganje namočite u 1 dcl vruće vode, poklopite i pustite da odstoje 20 minuta.

Zagrijte tavu, dodajte ulje i češnjak prerezan po pola pa čim zamiriše, dodajte bukovače. Nakon 2-3 minute ubacite šampinjone i jablanovače te posipajte timijanom. Pirjajte 10-ak minuta, posolite i popaprite. Dodajte vino i nastavite pirjati dok tekućina ne ispari.

Naribajte sir na sitni dio ribeža.

Namočene vrganje s tekućinom u kojoj su se namakali štapnim mikserom usitnite u pire pa dodajte u tavu i sve dobro promiješajte. Ubacite maslac i dobro izmiješajte.

Tjesteninu ubacite u umak od gljiva, dodajte 100 g ribanog sira i sve dobro izmiješajte. Dodajte i malo vode od kuhanja tjestenine kako biste dobili fini, kremasti umak.

Poslužite odmah i po vrhu posipajte preostalim Ribancem.
