recept
13.09.2018.
Vrijeme pripreme ~ 40 minuta
Broj osoba ~ 4 osobe

Ružice s jabukama i goudom

Spojili smo jabuke i Sirela goudu, zarolali ih u ružice i za čas dobili hrskavi zalogaj koji nas je oduševio.

Sastojci

  • 300 g Sirela Goude
  • 2 pakiranja svježeg, razvaljanog lisnatog tijesta
  • 2 srednje velike jabuke

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

Sirela Gouda listići


Pripremite sve sastojke i jabuke operite.

Jabuke prerežite na četvrtine, izrežite sredinu s košticama pa ih narežite na tanke listiće. U loncu zakuhajte vodu i ubacite jabuke da prokuhaju oko 3 minute. Potom jabuke ocijedite, ohladite ih i posušite kuhinjskim papirnatim ubrusom.

Svaki komad lisnatog tijesta narežite na 6 traka (režite po kraćem dijelu). Na svaki traku uz gornji rub složite jabuke i to tako da malo prelaze preko ruba, potom po jabukama složite listiće sira (prerezane po pola) i zarolajte u ružicu.

Svaku ružicu na donjem dijelu dobro stisnite i zatvorite kako nadjev tijekom pečenja ne bi iscurio pa ih složite u kalup za muffine (ili pleh za pečenje prekriven papirom za pečenje). Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175°C i pecite oko 25-30 minuta. Ružice su pečene kada površina poprimi lijepu rumenu boju.

Izvadite van na rešetku i lagano ohladite pa poslužite još tople kao toplo predjelo ili hladne kao snack.

Ružice s jabukama i goudom

Sastojci

Pripremite sve sastojke i jabuke operite.

Jabuke prerežite na četvrtine, izrežite sredinu s košticama pa ih narežite na tanke listiće. U loncu zakuhajte vodu i ubacite jabuke da prokuhaju oko 3 minute. Potom jabuke ocijedite, ohladite ih i posušite kuhinjskim papirnatim ubrusom.

Svaki komad lisnatog tijesta narežite na 6 traka (režite po kraćem dijelu). Na svaki traku uz gornji rub složite jabuke i to tako da malo prelaze preko ruba, potom po jabukama složite listiće sira (prerezane po pola) i zarolajte u ružicu.

Svaku ružicu na donjem dijelu dobro stisnite i zatvorite kako nadjev tijekom pečenja ne bi iscurio pa ih složite u kalup za muffine (ili pleh za pečenje prekriven papirom za pečenje). Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175°C i pecite oko 25-30 minuta. Ružice su pečene kada površina poprimi lijepu rumenu boju.

Izvadite van na rešetku i lagano ohladite pa poslužite još tople kao toplo predjelo ili hladne kao snack.