Ružice s jabukama i goudom
Spojili smo jabuke i Sirela goudu, zarolali ih u ružice i za čas dobili hrskavi zalogaj koji nas je oduševio.
Sastojci
- 300 g Sirela Goude
- 2 pakiranja svježeg, razvaljanog lisnatog tijesta
- 2 srednje velike jabuke
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu
Sirela Gouda listići
Pripremite sve sastojke i jabuke operite.
Jabuke prerežite na četvrtine, izrežite sredinu s košticama pa ih narežite na tanke listiće. U loncu zakuhajte vodu i ubacite jabuke da prokuhaju oko 3 minute. Potom jabuke ocijedite, ohladite ih i posušite kuhinjskim papirnatim ubrusom.
Svaki komad lisnatog tijesta narežite na 6 traka (režite po kraćem dijelu). Na svaki traku uz gornji rub složite jabuke i to tako da malo prelaze preko ruba, potom po jabukama složite listiće sira (prerezane po pola) i zarolajte u ružicu.
Svaku ružicu na donjem dijelu dobro stisnite i zatvorite kako nadjev tijekom pečenja ne bi iscurio pa ih složite u kalup za muffine (ili pleh za pečenje prekriven papirom za pečenje). Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175°C i pecite oko 25-30 minuta. Ružice su pečene kada površina poprimi lijepu rumenu boju.
Izvadite van na rešetku i lagano ohladite pa poslužite još tople kao toplo predjelo ili hladne kao snack.