recept
09.07.2019.
Vrijeme pripreme ~ 45 minuta
Broj osoba ~ Za 4 osobe

Rolice od patlidžana i cheddara

Spoj patlidžana, rajčica i sira tako neodoljivo miriše na ljeto. Zarolajte ove slasne rolice od patlidžana, napunite ih finim nadjevom od rajčica i cheddara pa ih još pospite sirom i zapecite. Izvrsne su kao toplo predjelo, a neće razočarati ni kad se skroz ohlade!

Sastojci

  • 2 veća patlidžana
  • 100 g President cheddara
  • 400 g konzervirane sjeckane rajčice
  • 50 g krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 5-6 listića svježeg bosiljka
  • Prstohvat soli
  • Dodatno: 100 g President cheddara za posipanje

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

President Cheddar mild


Pripremite sve sastojke.

Patlidžane operite, posušite pa narežite na tanke ploške. Svaku plošku posolite, složite ih na tanjur i pustite da odstoje oko 10 minuta.

Pripremite nadjev: u zdjeli izmiješajte konzerviranu sjeckanu rajčicu, krušne mrvice, 100 g sitno ribanog cheddara, protisnuti češnjak, jaje, sitno sjeckani bosiljak, maslinovo ulje i sol. Pustite da nadjev odstoji dok pečete patlidžane (ostavite ga na sobnoj temperaturi).

Ploške patlidžana ocijedite (obložite ih kuhinjskim papirnatim ubrusima pa rukama pritišćite da papir upije tekućinu) te ih potom lagano premažite maslinovim uljem. 

Dobro zagrijte grill-tavu, premažite je maslinovim uljem pa izgrilajte ploške patlidžana, po par minuta sa svake strane. Odložite ih na tanjur i ostavite da se ohlade.

Svaku plošku patlidžana premažite žlicom nadjeva i zarolajte. Rolice slažite u posudu za pečenje koju ste malo premazali maslinovim uljem. 

Na kraju sve pospite sa 100 g grubo ribanog cheddara i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva te pecite oko 15 minuta.

Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi 10-ak minuta. Poslužite kao toplo predjelo ili prilog uz omiljeno mesno jelo.

Rolice od patlidžana i cheddara

Sastojci

Pripremite sve sastojke.

Patlidžane operite, posušite pa narežite na tanke ploške. Svaku plošku posolite, složite ih na tanjur i pustite da odstoje oko 10 minuta.

Pripremite nadjev: u zdjeli izmiješajte konzerviranu sjeckanu rajčicu, krušne mrvice, 100 g sitno ribanog cheddara, protisnuti češnjak, jaje, sitno sjeckani bosiljak, maslinovo ulje i sol. Pustite da nadjev odstoji dok pečete patlidžane (ostavite ga na sobnoj temperaturi).

Ploške patlidžana ocijedite (obložite ih kuhinjskim papirnatim ubrusima pa rukama pritišćite da papir upije tekućinu) te ih potom lagano premažite maslinovim uljem. 

Dobro zagrijte grill-tavu, premažite je maslinovim uljem pa izgrilajte ploške patlidžana, po par minuta sa svake strane. Odložite ih na tanjur i ostavite da se ohlade.

Svaku plošku patlidžana premažite žlicom nadjeva i zarolajte. Rolice slažite u posudu za pečenje koju ste malo premazali maslinovim uljem. 

Na kraju sve pospite sa 100 g grubo ribanog cheddara i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva te pecite oko 15 minuta.

Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi 10-ak minuta. Poslužite kao toplo predjelo ili prilog uz omiljeno mesno jelo.