Pržene kuglice od sira i krumpira
Ovo sočno i jednostavno sirno jelo odlično je i dugo nakon što se ohladi!
Sastojci
Za 10 – 12 kuglica
- 2 srednje velika krumpira
- 80 g sira Podravca u kori
- 3-4 kuglice mozzarellina Galbani
- 30 g maslaca
- 1 manja zelena paprika
- vezica svježeg vlasca
- prstohvat soli
- malo papra
- mljevene čili pahuljice
Za prženje
- ulje
- 2 žlice brašna, malo vode (pripremiti gustu smjesu)
- krušne mrvice ili gotova smjesa za pohanje
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu

Galbani mozzarella

Podravec u kori
Ogulite krumpire, operite ih i narežite na četvrtine. Malo ih posolite i kuhajte na pari 20-25 minuta. Potom ih malo ohladite i izgnječite vilicom. Dodajte maslac, prstohvat soli i sve dobro izmiješajte te pustite da se ohladi.
Papriku operite, očistite od koštica pa nasjeckajte na sitne kockice. Sir naribajte na sitniji dio ribeža.
Krumpiru dodajte sir, papriku, sitno sjeckani vlasac, svježe mljeveni papar i čili pahuljice pa sve dobro izmiješajte.
Mozzarelline dobro ocijedite pa ih natrgajte na manje komadiće.
Napravite kuglice: uzmite žlicu smjese, u nju utisnite komadić mozzarelle pa dlanovima formirajte kuglicu. Kuglice mogu biti veće ili manje. Uvaljajte ih u krušne mrvice ili u gotovu smjesu za pohanje.
U manjoj zdjelici pomiješajte brašno i vodu te napravite smjesu gušću od smjese za palačinke. Jednu po jednu kuglicu uvaljajte u tu smjesu pa još jednom u krušne mrvice. Kad ste pripremili sve kuglice, zagrijte ulje za prženje.
U dobro zagrijanom ulju malo po malo pržite kuglice do zlatne boje. Izvadite ih iz ulja pa stavite na papirnati ubrus da se ocijede od viška masnoće.

Poslužite tople kao toplo predjelo ili prilog uz glavno jelo.
