recept
27.06.2019.
Vrijeme pripreme ~ 30 minuta
Broj osoba ~ Za 3 do 4 osobe

Povrtni popečci sa sirom

Kombinacija mladih krumpira i tikvica, malo češnjaka i puno ribanog trapista nikako ne može razočarati, a ako te namirnice spojite u aromatične popečke, dobit ćete brzi, slasni zalogaj u kojem možete uživati cijelo ljeto.

Sastojci

Za popečke
  • 250 g mladih tikvica
  • 250 g mladih krumpira
  • 200 g trapista
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 jaje
  • 5-6 žlica krušnih mrvica
  • 2 prstohvata soli
  • Malo svježe mljevenog papra
Za umak od kiselog vrhnja
  • 180 g kiselog vrhnja
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Malo svježeg vlasca
Dodatno
  • 3-4 žlice krušnih mrvica
  • 150 ml suncokretova ulja

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

Sirela Trapist


Pripremite sve namirnice.

Tikvice operite i posušite te ih naribajte na širi dio ribeža. Krumpire operite, ogulite i posušite pa i njih naribajte na širi dio ribeža. Izmiješajte krumpire i tikvice, dodajte prstohvat soli i pustite da odstoje oko 10 min.

Na sitni dio ribeža naribajte sir.

Krumpire i tikvice dobro iscijedite rukama pa ih stavite u zdjelu. Dodajte protisnuti češnjak, ribani sir, prstohvat soli, malo svježe mljevenog papra i jedno jaje pa dobro izmiješajte.

Dodajte krušne mrvice, sve još jednom dobro izmiješajte (najbolje rukama) pa žlicom vadite smjesu i rukama je formirajte u kuglice. Kuglice potom uvaljajte u krušne mrvice i dlanovima spljoštite u oblik diska.

Zagrijte ulje pa ubacite popečke i pržite ih po pet minuta sa svake strane na srednje jakoj vatri. Pržene popečke stavljajte na tanjur koji ste prekrili kuhinjskim ručnikom.

Popečke poslužite tople uz umak od kiselog vrhnja, koji ste napravili tako što ste izmiješali kiselo vrhnje, maslinovo ulje, sol i sjeckani svježi vlasac.

Povrtni popečci sa sirom

Sastojci

Za popečke
Za umak od kiselog vrhnja
Dodatno

Pripremite sve namirnice.

Tikvice operite i posušite te ih naribajte na širi dio ribeža. Krumpire operite, ogulite i posušite pa i njih naribajte na širi dio ribeža. Izmiješajte krumpire i tikvice, dodajte prstohvat soli i pustite da odstoje oko 10 min.

Na sitni dio ribeža naribajte sir.

Krumpire i tikvice dobro iscijedite rukama pa ih stavite u zdjelu. Dodajte protisnuti češnjak, ribani sir, prstohvat soli, malo svježe mljevenog papra i jedno jaje pa dobro izmiješajte.

Dodajte krušne mrvice, sve još jednom dobro izmiješajte (najbolje rukama) pa žlicom vadite smjesu i rukama je formirajte u kuglice. Kuglice potom uvaljajte u krušne mrvice i dlanovima spljoštite u oblik diska.

Zagrijte ulje pa ubacite popečke i pržite ih po pet minuta sa svake strane na srednje jakoj vatri. Pržene popečke stavljajte na tanjur koji ste prekrili kuhinjskim ručnikom.

Popečke poslužite tople uz umak od kiselog vrhnja, koji ste napravili tako što ste izmiješali kiselo vrhnje, maslinovo ulje, sol i sjeckani svježi vlasac.