Namaz od sira i graška
Zeleni namaz od svježeg sira, graška upotpunjen svježim bosiljkom i mentom nestaje brzo, bez obzira servirate li ga kao dip ili mažete na kruh!
Sastojci
Sastojci
- 250 g President Zagrebačkog sira
- 400 g graška (svježeg, zamrznutog ili iz konzerve)
- nekoliko listića svježeg bosiljka i mente
- sok 1 limuna
- režanj protisnutog češnjaka
- 2 žlice maslinova ulja
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu

President Zagrebački sir
Ako koristite svježi ili zamrznuti grašak, prvo ga skuhajte u kipućoj vodi. Kuha se 1-2 minute, dok ne omekša, a zatim ga prebacite u vodu u koju ste dodali led pa procijedite.
Ako koristite grašak iz konzerve, nije ga potrebno kuhati. U blenderu pomiješajte grašak s maslinovim uljem, limunovim sokom i začinima, začinite solju i paprom.
Servirajte ga kao namaz za kruh ili kao dip uz krekere!

Po želji možete dodati i pahuljice čilija.
