Namaz od Bjelovarskog slanog sira i svježeg začinskog bilja
Tijekom vrućina vrlo često posežemo za brzim, jednostavnim i dobro ohlađenim zalogajima. Ovaj namaz od Bjelovarskog slanog sira i svježeg začinskog bilja je upravo takav. Iako ste s njegovom pripremom gotovi za čas, njegov slani i bogati okus ćete još jako dugo pamtiti.
Sastojci
Sastojci
- 200 g Bjelovarskog slanog sira
- 70 g mliječnog namaza Dukatela
- 1 - 2 režnja češnjaka
- 4 - 5 listića listića svježeg bosiljka
- 3- 4 grančice svježeg timijana
- Prstohvat svježe majčine dušice
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu

Sirela Bjelovarski slani sir
Bjelovarski slani sir dobro izmrvite rukama ili vilicom.

Stavite ga u zdjelicu i dodajte mu mliječni namaz i sve dobro izmiješajte.

Potom dodajte protisnuti režanj ili dva češnjaka, sitno rezani svježi bosiljak i nasjeckani timijan, popaprite pa sve zajedno još jednom dobro izmiješajte. Dobit ćete gusti namaz grudičaste teksture.

Namaz dobro ohladite i poslužite uz tanko narezani kruh, krekere ili grissine te po želji po vrhu dodajte mikrozelenje ili još malo sjeckanog začinskog bilja.
