recept
01.06.2018.
Vrijeme pripreme ~ 15 minuta
Broj osoba ~ 4 - 6 osoba

Namaz od Bjelovarskog slanog sira i svježeg začinskog bilja

Tijekom vrućina vrlo često posežemo za brzim, jednostavnim i dobro ohlađenim zalogajima. Ovaj namaz od Bjelovarskog slanog sira i svježeg začinskog bilja je upravo takav. Iako ste s njegovom pripremom gotovi za čas, njegov slani i bogati okus ćete još jako dugo pamtiti.

Sastojci

Sastojci
  • 200 g Bjelovarskog slanog sira
  • 70 g mliječnog namaza Dukatela
  • 1 - 2 režnja češnjaka
  • 4 - 5 listića listića svježeg bosiljka
  • 3- 4 grančice svježeg timijana
  • Prstohvat svježe majčine dušice

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

Sirela Bjelovarski slani sir


Bjelovarski slani sir dobro izmrvite rukama ili vilicom.

Stavite ga u zdjelicu i dodajte mu mliječni namaz i sve dobro izmiješajte.

Potom dodajte protisnuti režanj ili dva češnjaka, sitno rezani svježi bosiljak i nasjeckani timijan, popaprite pa sve zajedno još jednom dobro izmiješajte. Dobit ćete gusti namaz grudičaste teksture.

Namaz dobro ohladite i poslužite uz tanko narezani kruh, krekere ili grissine te po želji po vrhu dodajte mikrozelenje ili još malo sjeckanog začinskog bilja.

Namaz od Bjelovarskog slanog sira i svježeg začinskog bilja

Sastojci

Sastojci

Bjelovarski slani sir dobro izmrvite rukama ili vilicom.

Stavite ga u zdjelicu i dodajte mu mliječni namaz i sve dobro izmiješajte.

Potom dodajte protisnuti režanj ili dva češnjaka, sitno rezani svježi bosiljak i nasjeckani timijan, popaprite pa sve zajedno još jednom dobro izmiješajte. Dobit ćete gusti namaz grudičaste teksture.

Namaz dobro ohladite i poslužite uz tanko narezani kruh, krekere ili grissine te po želji po vrhu dodajte mikrozelenje ili još malo sjeckanog začinskog bilja.