Muffini s posnim sirom i špinatom
Brzinski, slasni, a zdravi zalogaj kojeg ćete poželjeti peći svako malo krije se pod nazivom muffini s posnim sirom i špinatom. Odlični su topli, još su bolji hladni! Napravite ih večeras, a sutra ih ponesite na posao.
Sastojci
- 125 g pirovog brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 200 g President posnog sira
- 2 jaja
- 3-4 sušene rajčice iz ulja
- 150 g svježeg špinata
- 2 žlice naribanog Ribanca
- 1 žlica maslinovog ulja
- Malo soli i papra
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu
President posni sir 200 g
Sirela Ribanac
Pripremite sve sastojke. Izvadite sir i jaja iz hladnjaka, špinat operite.
Zagrijte dublju tavu, dodajte maslinovo ulje i oprani špinat (samo ga ocijedite, bez sušenja), poklopite i pustite da se špinat pirja dok ne omekša, otprilike 6-7 minuta. Malo ga posolite i ohladite, potom ocijedite pa nasjeckajte na sitnije.
U zdjeli izmutite jaja pa dodajte nasjeckane sušene rajčice i izmiješajte.
Dodajte posni sir, Ribanac, sjeckani špinat, prstohvat soli, malo popaprite i dobro izmiješajte.
U drugoj zdjelici izmiješajte pirovo brašno s praškom za pecivo pa prosijavanjem dodajte u smjesu od jaja. Ulijte mlijeko i sve zajedno dobro izmiješajte.
Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama. Napunite oko 2/3 svake košarice. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite oko 20-25 minuta.
Izvadite iz pećnice pa poslužite toplo ili hladno.