recept
16.04.2019.
Vrijeme pripreme ~ 45 minuta
Broj osoba ~ Za 6 do 12 osoba

Mini tortice od krem svježeg sira

Ako volite klasičnu tortu od sira, onda ćete obožavati mini tortice od sira koje smo u ovo preduskrsno vrijeme prigodno ukrasili pisanicama od žele-bombona. Na dobro poznatu podlogu od keksa i maslaca smjestili smo kremu od našeg President krem svježeg sira i jaja te dobili pravi okus torte od sira, samo u mini izdanju.

Sastojci

Za podlogu
  • 150 g keksa po izboru
  • 60 g maslaca
  • 2 žlice mlijeka
Za kremu
  • 500 g President krem svježeg sira
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica soka od limuna
  • Malo ribane korice limuna
Za dekoraciju
  • Malo pečenog tijesta za kadaif
  • Šaka bomobna u obliku pisanica (žele ili čokoladnih)

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

President krem svježi sir 500 g


Pripremite sve sastojke: jaja neka budu sobne temperature, kao i maslac koji ste narezali na kockice. Pripremite i silikonske kalupe za muffine (možete koristiti i klasične papirnate košarice, samo ih stavite više jednu u drugu, no iz silikonskih se kalupa tortice lakše vade).

U sjeckalici (ili ručno u vrećici uz pomoć valjka za tijesto) usitnite kekse, dodajte im narezani maslac sobne temperature, mlijeko i dobro izmiješajte.

U silikonske kalupe za muffine rasporedite smjesu od keksa (otprilike žlica po kalupu) pa je prstima dobro utisnite na dno kalupa.

Napravite kremu: u zdjeli mikserom izradite jaja i šećer, dodajte vaniliju, limunov sok i koricu pa sve dobro izmiksajte i na kraju dodajte President svježi krem sir. Sve zajedno dobro izmiksajte.

U svaki kalup izlijte dio kreme od sira (gotovo do samog vrha kalupa).

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 165 stupnjeva i pecite oko 30 minuta. Sredina će biti još malo drhtava, ali će se tijekom hlađenja stegnuti.

Prije vađenja iz kalupa tortice dobro ohladite (barem 2 sata u hladnjaku).

Izvadite tortice iz kalupa, stavite ih na pladanj i prigodno ukrasite. Mi smo koristili šarene žele-bombone u obliku pisanica, a za grančice u gnijezdu pečeno tijesto za kadaif.

Mini tortice od krem svježeg sira

Sastojci

Za podlogu
Za kremu
Za dekoraciju

Pripremite sve sastojke: jaja neka budu sobne temperature, kao i maslac koji ste narezali na kockice. Pripremite i silikonske kalupe za muffine (možete koristiti i klasične papirnate košarice, samo ih stavite više jednu u drugu, no iz silikonskih se kalupa tortice lakše vade).

U sjeckalici (ili ručno u vrećici uz pomoć valjka za tijesto) usitnite kekse, dodajte im narezani maslac sobne temperature, mlijeko i dobro izmiješajte.

U silikonske kalupe za muffine rasporedite smjesu od keksa (otprilike žlica po kalupu) pa je prstima dobro utisnite na dno kalupa.

Napravite kremu: u zdjeli mikserom izradite jaja i šećer, dodajte vaniliju, limunov sok i koricu pa sve dobro izmiksajte i na kraju dodajte President svježi krem sir. Sve zajedno dobro izmiksajte.

U svaki kalup izlijte dio kreme od sira (gotovo do samog vrha kalupa).

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 165 stupnjeva i pecite oko 30 minuta. Sredina će biti još malo drhtava, ali će se tijekom hlađenja stegnuti.

Prije vađenja iz kalupa tortice dobro ohladite (barem 2 sata u hladnjaku).

Izvadite tortice iz kalupa, stavite ih na pladanj i prigodno ukrasite. Mi smo koristili šarene žele-bombone u obliku pisanica, a za grančice u gnijezdu pečeno tijesto za kadaif.