Mini tortice od krem svježeg sira
Ako volite klasičnu tortu od sira, onda ćete obožavati mini tortice od sira koje smo u ovo preduskrsno vrijeme prigodno ukrasili pisanicama od žele-bombona. Na dobro poznatu podlogu od keksa i maslaca smjestili smo kremu od našeg President krem svježeg sira i jaja te dobili pravi okus torte od sira, samo u mini izdanju.
Sastojci
Za podlogu
- 150 g keksa po izboru
- 60 g maslaca
- 2 žlice mlijeka
Za kremu
- 500 g President krem svježeg sira
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žlica soka od limuna
- Malo ribane korice limuna
Za dekoraciju
- Malo pečenog tijesta za kadaif
- Šaka bomobna u obliku pisanica (žele ili čokoladnih)
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu
President krem svježi sir 500 g
Pripremite sve sastojke: jaja neka budu sobne temperature, kao i maslac koji ste narezali na kockice. Pripremite i silikonske kalupe za muffine (možete koristiti i klasične papirnate košarice, samo ih stavite više jednu u drugu, no iz silikonskih se kalupa tortice lakše vade).
U sjeckalici (ili ručno u vrećici uz pomoć valjka za tijesto) usitnite kekse, dodajte im narezani maslac sobne temperature, mlijeko i dobro izmiješajte.
U silikonske kalupe za muffine rasporedite smjesu od keksa (otprilike žlica po kalupu) pa je prstima dobro utisnite na dno kalupa.
Napravite kremu: u zdjeli mikserom izradite jaja i šećer, dodajte vaniliju, limunov sok i koricu pa sve dobro izmiksajte i na kraju dodajte President svježi krem sir. Sve zajedno dobro izmiksajte.
U svaki kalup izlijte dio kreme od sira (gotovo do samog vrha kalupa).
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 165 stupnjeva i pecite oko 30 minuta. Sredina će biti još malo drhtava, ali će se tijekom hlađenja stegnuti.
Prije vađenja iz kalupa tortice dobro ohladite (barem 2 sata u hladnjaku).
Izvadite tortice iz kalupa, stavite ih na pladanj i prigodno ukrasite. Mi smo koristili šarene žele-bombone u obliku pisanica, a za grančice u gnijezdu pečeno tijesto za kadaif.