Ljetni club sendvič s Domaćim sirom s aromom dima
Sendviči su omiljeni svima, u svako doba godine, a posebno ljeti kad trebamo brz, ali bogat i slastan zalogaj. Od Domaćeg sira s aromom dima, grilanih patlidžana i tikvica te pesta i mliječnog namaza u trenu napravite aromatični sendvič kojem je teško odoljeti. A i zašto biste?
Sastojci
- 100 g Domaćeg sira s aromom dima
- 8 kriški kruha za tost
- 1 veći patlidžan
- 1 veća tikvica
- 4 žličice pesta od bosiljka
- 100 g mliječnog namaza
- Malo soli
- Malo maslinova ulja
Za posluživanje
- Nekoliko listova svježeg bosiljka
- Nekoliko cherry rajčica
- Malo maslinova ulja
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu

Sirela Domaći dimljeni sir - slice pakiranje
Pripremite sve sastojke: izvadite sir iz hladnjaka, a patlidžan i tikvicu operite, posušite pa narežite na tanje kolutove.

Narezani patlidžan i tikvicu pokapajte maslinovim uljem pa ih dobro izgrilajte na grill-tavi, u tosteru ili na roštilju. Izvadite na tanjur i posolite.

Uzmite dvije kriške kruha za tost pa u tankom sloju jednu premažite mliječnim namazom, a drugu pestom od bosiljka.

Složite sendviče: na krišku s mliječnim namazom stavite par kolutova grilanih patlidžana, par kolutova grilanih tikvica pa na njih 2-3 kriške sira. Poklopite kriškom namazanom pestom

Sendviče stavite u dobro zagrijani toster ili na vruću tavu koju ste premazali maslacem pa tostirajte koju minutu dok se sir lijepo ne otopi. Svaki sendvič izrežite na 4 komada.

Oni koji ne mogu bez mesa u sendvič dodajte kuhanu šunku ili je poslužite sa strane.
