recept
13.02.2018.
Vrijeme pripreme ~ 30 min
Broj osoba ~ 3 osobe

Ljetna kus-kus salata

Ako ste u potrazi za brzim, finim i hranjivim obrokom, našli ste ga! Ova je salata idealno hladno predjelo, ali i ukusan ručak koji možete ponijeti na posao.

Sastojci

  • 250 g kus-kusa
  • 250 g cherry rajčica
  • 250 g sira President Salakis
  • 50 ml maslinova ulja
  • nekoliko listova svježeg korijandra
  • malo soli

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

President Salakis


1. Kus-kus skuhajte po uputama s pakiranja, odnosno stavite ga u lonac, zalijte s 250 ml vruće vode, malo posolite i dobro izmiješajte. Poklopite i ostavite 3-4 minute na najslabijoj vatri da nabubri. Ugasite vatru pa ga prebacite u dublju zdjelu ili tanjur i ostavite da se ohladi.

2. Tikvice operite, osušite pa narežite na tanke kolutiće. Prebacite ih u zdjelicu, zalijte ih s malo maslinova ulja pa dobro izmiješajte. Pecite ih na dobro zagrijanoj grill-tavi ili roštilju nekoliko minuta sa svake strane. Izvadite na tanjur i posolite te ostavite da se ohlade.

3. U zdjelu s kus-kusom dodajte maslinovo ulje i dobro izmiješajte. Potom dodajte cherry rajčice prerezane po pola i grilane tikvice pa opet izmiješajte.

4. Na kraju dodajte na kockice rezan ili izmrvljen sir Salakis i nekoliko listova svježeg korijandra.

5. Poslužite kao hladno predjelo, ponesite u teglici na posao za ručak ili poslužite kao laganu ljetnu večeru uz čašu bijelog vina.

Ljetna kus-kus salata

Sastojci

1. Kus-kus skuhajte po uputama s pakiranja, odnosno stavite ga u lonac, zalijte s 250 ml vruće vode, malo posolite i dobro izmiješajte. Poklopite i ostavite 3-4 minute na najslabijoj vatri da nabubri. Ugasite vatru pa ga prebacite u dublju zdjelu ili tanjur i ostavite da se ohladi.

2. Tikvice operite, osušite pa narežite na tanke kolutiće. Prebacite ih u zdjelicu, zalijte ih s malo maslinova ulja pa dobro izmiješajte. Pecite ih na dobro zagrijanoj grill-tavi ili roštilju nekoliko minuta sa svake strane. Izvadite na tanjur i posolite te ostavite da se ohlade.

3. U zdjelu s kus-kusom dodajte maslinovo ulje i dobro izmiješajte. Potom dodajte cherry rajčice prerezane po pola i grilane tikvice pa opet izmiješajte.

4. Na kraju dodajte na kockice rezan ili izmrvljen sir Salakis i nekoliko listova svježeg korijandra.

5. Poslužite kao hladno predjelo, ponesite u teglici na posao za ručak ili poslužite kao laganu ljetnu večeru uz čašu bijelog vina.