Lisnate tortice s ricottom i marelicama
Kremasta ricotta, sočne marelice i lisnato tijesto glavni su protagonisti ovog brzog, jednostavnog i vizualno izrazito privlačnog deserta koji će vas oduševiti kako okusom, tako i brzinom pripreme.
Sastojci
Sastojci (za 15 tortica):
- 1 pakiranje lisnatog tijesta (razvaljanog)
- 15 polovica marelica iz kompota ili svježih oguljenih
- 250 g Galbani ricotte
- 50 g šećera
- 1 žumanjak
- 2 žlice praška za puding s okusom vanilije
Za premaz:
- 2 žlice džema od marelica
- 3 žlice vruće vode
- za posipanje šećer u prahu
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu

Ricotta
1. Razvaljano lisnato tijesto izvadite iz omota, odmotajte ga i izrežite na 15 kvadrata veličine cca 8x8 cm.
2. Marelice iz kompota dobro ocijedite od tekućine.
3. U zdjelici dobro izmiješajte ricottu, žumanjak, prašak za puding i šećer.



4. Na pleh stavite papir za pečenje pa složite izrezano lisnato tijesto.
5. Na svaki kvadrat lisnatog tijesta stavite dvije žličice nadjeva od sira, a u sredinu nadjeva utisnite polovicu marelice.


6. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva (ventilacija) i pecite 20 minuta.
7. Izvadite iz pećnice pa tortice prenesite na rešetku.
8. U zdjelici izmiješajte dvije žlice džema od marelica i tri žlice vruće vode pa tim premazom premažite još vruće tortice. Odmah potom ih posipajte šećerom u prahu i ostavite da se skroz ohlade.


