Fritule sa sirom i kukuruzom
Kad spojite fine topljene trokutiće President cheddara, kukuruz i kuhani krumpir, dobijete smjesu za najhrskavije i najaromatičnije slane fritulice koje ste ikad ispekli.
Sastojci
Za fritule
- 230 g kuhanog krumpira (2 srednje velika krumpira)
- 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
- 6 trokutića President topljenog sira okus cheddar
- 1 žlica instant-palente
- Prstohvat soli
- 2 žlice Ribanca
- 1/2 žličice timijana
Dodatno
- 2-3 žlice instant-palente za valjanje
- 500 ml ulja za prženje
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu

Sirela Ribanac

President topljeni sir u trokutićima okusa cheddara
Pripremite sve sastojke. Krumpir kuhajte u ljusci (oko 25 min) pa ga ohladite. Kukuruz šećerac dobro ocijedite.

Kuhani krumpir ogulite i usitnite ga vilicom. Dodajte mu na kockice rezani ili natrgani topljeni sir i sol pa dobro izmiješajte vilicom.

Dodajte palentu, Ribanac, kukuruz i timijan pa sve dobro izmiješajte u kompaktnu smjesu.

Žlicom vadite po 25 - 30 g smjese i rukama oblikujte kuglice, a potom ih uvaljajte u instant-palentu.

Zagrijte ulje na 180 stupnjeva pa ubacujte po 4 - 5 kuglica i pržite ih 3 - 4 minute, do zlatne boje. Ako brzo tamne, smanjite vatru. Pržene kuglice stavljajte na tanjur koji ste prekrili papirnatim ubrusom.

Poslužite toplo, kao toplo predjelo, a za zanimljiviji izgled i praktičnu konzumaciju, u svaku kuglicu ubodite pola slanog štapića

