recept
21.11.2019.
Vrijeme pripreme ~ 45 minuta
Broj osoba ~ Za 3 do 4 osobe

Fritule sa sirom i kukuruzom

Kad spojite fine topljene trokutiće President cheddara, kukuruz i kuhani krumpir, dobijete smjesu za najhrskavije i najaromatičnije slane fritulice koje ste ikad ispekli.

Sastojci

Za fritule
  • 230 g kuhanog krumpira (2 srednje velika krumpira)
  • 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 6 trokutića President topljenog sira okus cheddar
  • 1 žlica instant-palente
  • Prstohvat soli
  • 2 žlice Ribanca
  • 1/2 žličice timijana
Dodatno
  • 2-3 žlice instant-palente za valjanje
  • 500 ml ulja za prženje

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

Sirela Ribanac


...

President topljeni sir u trokutićima okusa cheddara


Pripremite sve sastojke. Krumpir kuhajte u ljusci (oko 25 min) pa ga ohladite. Kukuruz šećerac dobro ocijedite.

Kuhani krumpir ogulite i usitnite ga vilicom. Dodajte mu na kockice rezani ili natrgani topljeni sir i sol pa dobro izmiješajte vilicom.

Dodajte palentu, Ribanac, kukuruz i timijan pa sve dobro izmiješajte u kompaktnu smjesu.

Žlicom vadite po 25 - 30 g smjese i rukama oblikujte kuglice, a potom ih uvaljajte u instant-palentu.

Zagrijte ulje na 180 stupnjeva pa ubacujte po 4 - 5 kuglica i pržite ih 3 - 4 minute, do zlatne boje. Ako brzo tamne, smanjite vatru. Pržene kuglice stavljajte na tanjur koji ste prekrili papirnatim ubrusom.

Poslužite toplo, kao toplo predjelo, a za zanimljiviji izgled i praktičnu konzumaciju, u svaku kuglicu ubodite pola slanog štapića

Fritule sa sirom i kukuruzom

Sastojci

Za fritule
Dodatno

Pripremite sve sastojke. Krumpir kuhajte u ljusci (oko 25 min) pa ga ohladite. Kukuruz šećerac dobro ocijedite.

Kuhani krumpir ogulite i usitnite ga vilicom. Dodajte mu na kockice rezani ili natrgani topljeni sir i sol pa dobro izmiješajte vilicom.

Dodajte palentu, Ribanac, kukuruz i timijan pa sve dobro izmiješajte u kompaktnu smjesu.

Žlicom vadite po 25 - 30 g smjese i rukama oblikujte kuglice, a potom ih uvaljajte u instant-palentu.

Zagrijte ulje na 180 stupnjeva pa ubacujte po 4 - 5 kuglica i pržite ih 3 - 4 minute, do zlatne boje. Ako brzo tamne, smanjite vatru. Pržene kuglice stavljajte na tanjur koji ste prekrili papirnatim ubrusom.

Poslužite toplo, kao toplo predjelo, a za zanimljiviji izgled i praktičnu konzumaciju, u svaku kuglicu ubodite pola slanog štapića