Dip od sira i senfa
Napravite pravi slasni gastro užitak za čas! Trebat će vam komad sira Podravca i žličica omiljenog senfa te dobro društvo da ova „umakalica“ u vrlo kratko vrijeme nestane sa stola.
Sastojci
- 150 g sira Podravca
- 50 g maslaca
- 2 žlice glatkog pšeničnog brašna
- 250 ml mlijeka
- 1 žličica senfa
- Prstohvat soli i papra
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu
Podravec u kori
Pripremite sve sastojke. Sir Podravec naribajte na sitniji dio ribeža.
U manjem loncu otopite maslac pa dodajte brašno koje lagano zažutite. Kuhajte otprilike 5 minuta uz stalo miješanje.
Dodajte mlijeko, papar i sol pa dobro izmiješajte.
Potom dodajte sir i na skroz laganoj vatri kuhajte jedno 3-4 minute dok se sir lijepo ne otopi i dok ne dobijete finu ujednačenu smjesu. Ako vam je umak pregust, dodajte još malo mlijeka.
Skinite s vatre, dodajte senf i dobro izmiješajte.
Poslužite toplo uz omiljene grickalice, poput grissina, krekera i tostiranog kruha.