Dip od sira i piva
Dip kao stvoren za svaki party – nestaje u trenu, baš kao i pivo koje je, uz sir, glavni sastojak ovog zabavnog zalogaja.
Sastojci
Sastojci
- 300 g Sirela Dimsija
- 150 g Sirela goude
- 1 žlica brašna
- 250 ml lager piva
- 2 žlice senfa
- 1 žlica maslaca
- 1 žličica ljutog umaka
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu

Sirela Dimsi

Sirela Gouda
Na maslacu kratko prepržite brašno i postupno, miješajući, dodajte pivo.
Pustite da proključa i smanjite vatru te dodajte sir koji ste prethodno naribali (nekoliko prstohvata ostavite sa strane za poslije).
Kada se sir otopi, umiješajte senf i ljuti umak. Zagrijte pećnicu, dip prebacite u vatrostalnu posudu, pospite preostalim sirom i pecite na 200 stupnjeva nekoliko minuta, dok se sir ne otopi i dobije lijepu zlatnožutu boju.
Poslužite uz perece, krekere i/ili svježe povrće i umačite - uz čašu piva, naravno!
