Tradicija na stolu nikad nije bila finija

Poznati svježi kravlji sir donosi vam ideje za blagdanske zalogaje

Puno je detalja koji zajedno čine savršenu blagdansku trpezu, a Zagrebački sir svakako je jedan od njih. Najčešće poslužen s vrhnjem prilog je kojeg svi vole, ali Zagrebački sir „krije“ se u i mnogim drugim jelima. Prikupili smo ih sve – i slane i slatke, provjerene tradicionalne recepte koji vam jamče ukusne blagdane. 

Pogačice sa sirom i bosiljkom

Aromatične pogačice savršeni su zalogaj za neformalna blagdanska druženja s prijateljima ili kao dio predjela. Odlično će prijati uz razne nareske, ali i već spomenuti sir s vrhnjem. Kako bi izbjegli strku u kuhinji u zadnji tren možete ih pripremiti i unaprijed – ovi kruščići bit će dobri i dan ili dva nakon pečenja.

Recept potražite ovdje

 

Štrukli

Ovaj nadaleko poznat zagorski specijalitet zaslužuje da ga se stavi u središte blagdanskog stola! Mi vam donosimo recept za slanu, zapečenu verziju, ali štrukle jednostavno, dodatkom malo šećera možete pretvoriti i u slatko jelo.

Recept potražit ovdje

 

Zapečene palačinke sa sirom

Zapečene palačinke jelo je koje kod većine ljudi izaziva nostalgiju i prisjećanje na djetinjstvo i zato je ovo savršeni recept za blagdane. Kao i u slučaju štrukli, naša verzija je slana, ali dodatkom šećera, limunove korice i grožđica po želji, i palačinke za čas mogu postati slatke.

Recept potražite ovdje

 

Pita od sira

Recept za savršenu, prhku, a sočnu pitu od sira treba imati pri ruci uvijek, a uz blagdanski ugođaj ova slastica nekako posebno dobro prija. Osim toga, ovo je vrlo zahvalan desert s kojim ne možete pogriješiti – dobru pitu voli svatko!

Recept potražite ovdje

Jastučići od sira s pekmezom

Mnogi će reći da su im od svih blagdanskih delicija najdraže one koje se mogu jesti i nakon što blagdani prođu, a ovi jastučići jedan su od takvih kolačića koji stajanjem postaju sve bolji. Praktični su i kao znak pažnje koji se tradicionalno nosi u goste, a ima li što bolje od jestivog poklona?!

Recept potražite ovdje