recept
14.04.2017.
Vrijeme pripreme ~ 1 sat
Broj osoba ~ 6

Kukuruzna zlevanka

Tradicionalni svježi sir nalazimo na stolovima diljem Hrvatske, a sastojak je i ovog jednostavnog recepta za zlevanku.

Sastojci

Sastojci
  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 250 ml mlijeka (što masnije, to bolje)
  • 250 g svježeg President Zagrebačkog sira
  • 8 žlica kukuruznog brašna
  • 400 ml Brzo & Fino vrhnja
  • prstohvat soli

Isprintaj recept

Podijeli recept

Jaja i šećer umutite i dodajte mlijeko i sir.

 

Nakon toga malo po malo dodajte brašno i jednu veliku žlicu kiselog vrhnja. Smjesa mora biti malo gušća od smjese za palačinke.

 

 

Protvan namastite i pobrašnite kukuruznim brašnom pa u njega izlijte smjesu i zalijte s preostalim kiselim vrhnjem.


Pecite u pećnici na 175 stupnjeva 45 minuta.

Gotovu zlevanku možete posuti šećerom i jesti je još vruću ravno iz pećnice!

Kukuruzna zlevanka

Sastojci

Sastojci

Jaja i šećer umutite i dodajte mlijeko i sir.

 

Nakon toga malo po malo dodajte brašno i jednu veliku žlicu kiselog vrhnja. Smjesa mora biti malo gušća od smjese za palačinke.

 

 

Protvan namastite i pobrašnite kukuruznim brašnom pa u njega izlijte smjesu i zalijte s preostalim kiselim vrhnjem.


Pecite u pećnici na 175 stupnjeva 45 minuta.

Gotovu zlevanku možete posuti šećerom i jesti je još vruću ravno iz pećnice!