recept
31.10.2017.
Vrijeme pripreme ~ 60 min
Broj osoba ~ 2-4

Cannelloni sa špinatom i ricottom u umaku od rajčice

Neka ovaj klasik talijanske kuhinje bude rado viđeno jelo i na vašem stolu. Napunite cannellone špinatom i ricottom, prelijte ih umakom od rajčice, zapecite u pećnici i uživajte u svakom aromatičnom zalogaju. Ako niste ljubitelj umaka od rajčice, slobodno ih pripremite u bešamel umaku.

Sastojci

  • 250 g Galbani ricotte
  • 100 g baby špinata
  • 8-10 komada cannelloni tjestenine
  • 400 g konzervirane sjeckane rajčice (polpa)
  • 1 jaje
  • 50 g sira grana padano Galbani
  • 1 režanj češnjaka
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar
  • Muškatni oraščić

Isprintaj recept

Podijeli recept

Baby špinat operite i ocijedite od vode. U tavi zagrijte dvije žlice maslinova ulja, dodajte jedan režanj češnjaka prerezan po pola pa ga pržite dok ne pusti miris. Dodajte baby špinat, malo papra i prstohvat soli pa sve dobro izmiješajte i poklopite. Pustite da se špinat sotira jedno 5 minuta. Ugasite vatru, izvadite češnjak i pustite da se špinat ohladi. Potom ga usitnite nožem.

U zdjelici izmiješajte ricottu, jedno jaje, prstohvat soli, malo papra, na vrh noža muškatnog oraščića i polovicu ribane Grane Padano. Dodajte usitnjeni špinat i još jednom sve dobro izmiješajte.

Pripremite posudu za pečenje: dno posude za pečenje premažite maslinovim uljem, dodajte polovicu konzervirane sjeckane rajčice koju ste malo posolili (po želji u rajčicu možete dodati i suhog origana). Uzmite cannellone pa ih uspomoć slastičarske ili neke druge šprice napunite nadjevom od sira i špinata. Napunjene cannellone složite po raspoređenoj rajčici. 

Ostatkom nadjeva od sira premažite napunjene cannellone. 

Potom po njima rasporedite ostatak rajčice i na kraju obilno posipajte ribanom Grana Padano. 

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite oko 30-40 minuta, odnosno dok se površina lijepo ne zapeče. 

Izvadite iz pećnice, pustite da se cannelloni ohlade 10-ak minuta pa ih potom poslužite.

Cannelloni sa špinatom i ricottom u umaku od rajčice

Sastojci

Baby špinat operite i ocijedite od vode. U tavi zagrijte dvije žlice maslinova ulja, dodajte jedan režanj češnjaka prerezan po pola pa ga pržite dok ne pusti miris. Dodajte baby špinat, malo papra i prstohvat soli pa sve dobro izmiješajte i poklopite. Pustite da se špinat sotira jedno 5 minuta. Ugasite vatru, izvadite češnjak i pustite da se špinat ohladi. Potom ga usitnite nožem.

U zdjelici izmiješajte ricottu, jedno jaje, prstohvat soli, malo papra, na vrh noža muškatnog oraščića i polovicu ribane Grane Padano. Dodajte usitnjeni špinat i još jednom sve dobro izmiješajte.

Pripremite posudu za pečenje: dno posude za pečenje premažite maslinovim uljem, dodajte polovicu konzervirane sjeckane rajčice koju ste malo posolili (po želji u rajčicu možete dodati i suhog origana). Uzmite cannellone pa ih uspomoć slastičarske ili neke druge šprice napunite nadjevom od sira i špinata. Napunjene cannellone složite po raspoređenoj rajčici. 

Ostatkom nadjeva od sira premažite napunjene cannellone. 

Potom po njima rasporedite ostatak rajčice i na kraju obilno posipajte ribanom Grana Padano. 

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite oko 30-40 minuta, odnosno dok se površina lijepo ne zapeče. 

Izvadite iz pećnice, pustite da se cannelloni ohlade 10-ak minuta pa ih potom poslužite.