recept
14.04.2017.
Vrijeme pripreme ~ 20 min
Broj osoba ~ 2-4

Pohani trokutići Picok

Najjednostavniji način za pripremu sočnih pohanih trokutića od sira!

Sastojci

Sastojci
  • 1 pakiranje topljenog sira Picok Dimsi u trokutićima
  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • za prženje brašno krušne mrvice ulje

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

Sirela Picok


Topljeni sir izvadite iz zaštitnih folija.

Pripremite u jednom tanjuru brašno, u drugom jaja koja ste malo posolili i dobro izmutili vilicom te u trećem tanjuru krušne mrvice.

Ispanirajte trokutiće sira na sljedeći način: svaki trokutić uvaljajte u brašno, potom u jaja pa u mrvice. Onda još jednom ubacite u jaja te ponovite valjanje u mrvice kako biste dobili hrskaviju panadu.

U dubljoj tavi zagrijte ulje za pohanje, ubacite panirane trokutiće sira i pržite jednu do dvije minute uz jedno okretanje.

Izvadite na kuhinjski papir kako bi papir upio višak ulja, potom ih nabodite na štapiće i poslužite uz omiljeni umak (umak od pečenih paprika, umak od vrhnja, ajvar i slično).

Pohani trokutići Picok

Sastojci

Sastojci

Topljeni sir izvadite iz zaštitnih folija.

Pripremite u jednom tanjuru brašno, u drugom jaja koja ste malo posolili i dobro izmutili vilicom te u trećem tanjuru krušne mrvice.

Ispanirajte trokutiće sira na sljedeći način: svaki trokutić uvaljajte u brašno, potom u jaja pa u mrvice. Onda još jednom ubacite u jaja te ponovite valjanje u mrvice kako biste dobili hrskaviju panadu.

U dubljoj tavi zagrijte ulje za pohanje, ubacite panirane trokutiće sira i pržite jednu do dvije minute uz jedno okretanje.

Izvadite na kuhinjski papir kako bi papir upio višak ulja, potom ih nabodite na štapiće i poslužite uz omiljeni umak (umak od pečenih paprika, umak od vrhnja, ajvar i slično).