recept
29.03.2019.
Vrijeme pripreme ~ 40 minuta
Broj osoba ~ Za 4 osobe

Tagliatelle s 4 vrste gljiva i Ribancem

Tjestenina s četiri vrste gljiva i jednim ali vrijednim sirom, našim Ribancem, mogla bi vam postati omiljeni ručak. 

Sastojci

  • 500 g tagliatella
  • 250 g bukovača
  • 250 g šampinjona
  • 250 g jablanovača
  • 25 g suhih vrganja
  • 100 ml bijelog vina
  • 3 režnja češnjaka
  • 3 grančice timijana
  • 30 g maslaca
  • 150 g sira Ribanca
  • 2 žlice maslinova ulja
  • Prstohvat soli
  • Malo mljevenog papra

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

Sirela Ribanac


Pripremite sve sastojke.

Bukovače i šampinjone očistite pa narežite na trakice i ploškice. Jablanovače stavljajte cijele. Suhe vrganje namočite u 1 dcl vruće vode, poklopite i pustite da odstoje 20 minuta.

Zagrijte tavu, dodajte ulje i češnjak prerezan po pola pa čim zamiriše, dodajte bukovače. Nakon 2-3 minute ubacite šampinjone i jablanovače te posipajte timijanom. Pirjajte 10-ak minuta, posolite i popaprite. Dodajte vino i nastavite pirjati dok tekućina ne ispari. 

Naribajte sir na sitni dio ribeža.

Namočene vrganje s tekućinom u kojoj su se namakali štapnim mikserom usitnite u pire pa dodajte u tavu i sve dobro promiješajte. Ubacite maslac i dobro izmiješajte. 

Tjesteninu ubacite u umak od gljiva, dodajte 100 g ribanog sira i sve dobro izmiješajte. Dodajte i malo vode od kuhanja tjestenine kako biste dobili fini, kremasti umak.

Poslužite odmah i po vrhu posipajte preostalim Ribancem. 

Tagliatelle s 4 vrste gljiva i Ribancem

Sastojci

Pripremite sve sastojke.

Bukovače i šampinjone očistite pa narežite na trakice i ploškice. Jablanovače stavljajte cijele. Suhe vrganje namočite u 1 dcl vruće vode, poklopite i pustite da odstoje 20 minuta.

Zagrijte tavu, dodajte ulje i češnjak prerezan po pola pa čim zamiriše, dodajte bukovače. Nakon 2-3 minute ubacite šampinjone i jablanovače te posipajte timijanom. Pirjajte 10-ak minuta, posolite i popaprite. Dodajte vino i nastavite pirjati dok tekućina ne ispari. 

Naribajte sir na sitni dio ribeža.

Namočene vrganje s tekućinom u kojoj su se namakali štapnim mikserom usitnite u pire pa dodajte u tavu i sve dobro promiješajte. Ubacite maslac i dobro izmiješajte. 

Tjesteninu ubacite u umak od gljiva, dodajte 100 g ribanog sira i sve dobro izmiješajte. Dodajte i malo vode od kuhanja tjestenine kako biste dobili fini, kremasti umak.

Poslužite odmah i po vrhu posipajte preostalim Ribancem.