recept
23.12.2017.
Vrijeme pripreme ~ 30 minuta
Broj osoba ~ 5-6 (oko 30 pogačica)

Scones – pogačice od sira

Kad jednom probate ove jednostavne i brze pogačice od samo nekoliko sastojaka, više nikada nećete posegnuti za kupovnima. Sve što vam treba su brašno, Ribanac i mileram, malo soli i praška za pecivo te pola sata vremena. A ako ih napunite omiljenim narescima, dobit ćete ukusne i dekorativne zalogaje za blagdanski stol.

Sastojci

Scones – pogačice od sira
  • 115 g sira Ribanca
  • 230 g glatkog brašna
  • 230 g milerama
  • 6 g (pola vrećice) praška za pecivo
  • pola žličice soli

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

Sirela Ribanac


U zdjelu prosijte brašno, dodajte prašak za pecivo, sol i sitno ribani Ribanac pa sve dobro izmiješajte. Dodajte mileram i umijesite glatko tijesto. Tijesto izručite na lagano pobrašnjenu podlogu i razvaljajte na debljinu ne manju od 1 cm.

Izrezujte rezačem ili čašom promjera 5 cm. Pogačice stavite na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje, lagano ih premažite mileramom (kako bi malo potamnile tijekom pečenja), stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 10 minuta.

Pečene pogačice stavite na rešetku da se ohlade.

Poslužite uz pivo i omiljene namaze ili ih prerežite po pola, premažite krem sirom, napunite matovilcem, rukolom i pršutom, pričvrstite čačkalicama i poslužite kao svečani blagdanski zalogaj.

Scones – pogačice od sira

Sastojci

Scones – pogačice od sira

U zdjelu prosijte brašno, dodajte prašak za pecivo, sol i sitno ribani Ribanac pa sve dobro izmiješajte. Dodajte mileram i umijesite glatko tijesto. Tijesto izručite na lagano pobrašnjenu podlogu i razvaljajte na debljinu ne manju od 1 cm.

Izrezujte rezačem ili čašom promjera 5 cm. Pogačice stavite na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje, lagano ih premažite mileramom (kako bi malo potamnile tijekom pečenja), stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 10 minuta.

Pečene pogačice stavite na rešetku da se ohlade.

Poslužite uz pivo i omiljene namaze ili ih prerežite po pola, premažite krem sirom, napunite matovilcem, rukolom i pršutom, pričvrstite čačkalicama i poslužite kao svečani blagdanski zalogaj.