recept
14.04.2017.
Vrijeme pripreme ~ 20 min
Broj osoba ~ 6

Namaz od sira i graška

Zeleni namaz od svježeg sira, graška upotpunjen svježim bosiljkom i mentom nestaje brzo, bez obzira servirate li ga kao dip ili mažete na kruh! 

Sastojci

Sastojci
  • 250 g President Zagrebačkog sira
  • 400 g graška (svježeg, zamrznutog ili iz konzerve)
  • nekoliko listića svježeg bosiljka i mente
  • sok 1 limuna
  • režanj protisnutog češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

President Zagrebački sir



Ako koristite svježi ili zamrznuti grašak, prvo ga skuhajte u kipućoj vodi. Kuha se 1-2 minute, dok ne omekša, a zatim ga prebacite u vodu u koju ste dodali led pa procijedite.

Ako koristite grašak iz konzerve, nije ga potrebno kuhati. U blenderu pomiješajte grašak s maslinovim uljem, limunovim sokom i začinima, začinite solju i paprom.

Servirajte ga kao namaz za kruh ili kao dip uz krekere!


Po želji možete dodati i pahuljice čilija.

Namaz od sira i graška

Sastojci

Sastojci


Ako koristite svježi ili zamrznuti grašak, prvo ga skuhajte u kipućoj vodi. Kuha se 1-2 minute, dok ne omekša, a zatim ga prebacite u vodu u koju ste dodali led pa procijedite.

Ako koristite grašak iz konzerve, nije ga potrebno kuhati. U blenderu pomiješajte grašak s maslinovim uljem, limunovim sokom i začinima, začinite solju i paprom.

Servirajte ga kao namaz za kruh ili kao dip uz krekere!


Po želji možete dodati i pahuljice čilija.