recept
10.05.2017.
Vrijeme pripreme ~ 20 min
Broj osoba ~ 6

Dip od sira i piva

Dip kao stvoren za svaki party – nestaje u trenu, baš kao i pivo koje je, uz sir, glavni sastojak ovog zabavnog zalogaja.

Sastojci

Sastojci
  • 300 g Sirela Dimsija
  • 150 g Sirela goude
  • 1 žlica brašna
  • 250 ml lager piva
  • 2 žlice senfa
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žličica ljutog umaka

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

Sirela Dimsi


...

Sirela Gouda


Na maslacu kratko prepržite brašno i postupno, miješajući, dodajte pivo. 

Pustite da proključa i smanjite vatru te dodajte sir koji ste prethodno naribali (nekoliko prstohvata ostavite sa strane za poslije).

Kada se sir otopi, umiješajte senf i ljuti umak. Zagrijte pećnicu, dip prebacite u vatrostalnu posudu, pospite preostalim sirom i pecite na 200 stupnjeva nekoliko minuta, dok se sir ne otopi i dobije lijepu zlatnožutu boju.

Poslužite uz perece, krekere i/ili svježe povrće i umačite - uz čašu piva, naravno!

Dip od sira i piva

Sastojci

Sastojci

Na maslacu kratko prepržite brašno i postupno, miješajući, dodajte pivo. 

Pustite da proključa i smanjite vatru te dodajte sir koji ste prethodno naribali (nekoliko prstohvata ostavite sa strane za poslije).

Kada se sir otopi, umiješajte senf i ljuti umak. Zagrijte pećnicu, dip prebacite u vatrostalnu posudu, pospite preostalim sirom i pecite na 200 stupnjeva nekoliko minuta, dok se sir ne otopi i dobije lijepu zlatnožutu boju.

Poslužite uz perece, krekere i/ili svježe povrće i umačite - uz čašu piva, naravno!